Odbor za KiM bez Vlade i RIK-a

Izvor: B92, 05.Apr.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor za KiM bez Vlade i RIK-a

Beograd -- Odbor Skupštine za KiM organizovao je javno slušanje o lokalnim izborima na Kosovu na koje, iako su pozvani, nisu došli predstavnici Vlade Srbije i RIK-a.

Predsednik odbora Ljubomir Kragović rekao je da je na slušanje pozvao predsednicu Skupštine Slavicu Djukić Dejanović, predstavnike Vlade, ministarstva za Kosovo i državnu upravu, RIK-a i šefove poslaničkih grupa u parlamentu, a pozivu se odazvalo nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << predstavnika opština sa Kosova.

Članovi odbora iz opozicije, ali i Dragiša Djoković iz vladajuće Demokratske stranke, poručili su da bi neodržavanje lokalnih izbora bilo drastično kršenje Ustava Srbije i diskriminacija Srba i ocenili da su lokalni izbori na Kosovu "raspisani da ne bi bili održani".

Djoković, koji živi na Kosovu, rekao je da Beograd ne želi lokalne izbore na Kosovu i jačanje srpskih institucija već njihovo slabljenje i lagano odumiranje.

Kragović, koji je poslanik Srpske radikalne stranke, optužio je Vladu Srbije da je raspisivanje lokalnih izbora na Kosovu bio "marketinški trik", a da sada opstruiše početak izbornih radnji kako oni ne bi bili održani.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Vladimir Milentijević rekao je da je neodržavanje lokalnih izbora na Kosovu poslednji korak vlasti u Srbiji ka ukidanju srpskih institucija na Kosovu.

Prema rečima poslanika DS Srdjana Milivojevića, javno slušanje je organizovano radi predizborne kampanje i još je jedan način da se predsednik odbora "naruga Kosovu, poslanicima, gradjanima Srbije".

Poslanik Socijalističke partije Srbije Dejan Radenković kazao je da je nažalost javno slušanje zakazano u svrhu predizborne kampanje pojedinih stranaka i naveo da je nejasno zašto su u malom broju došli predstavnici opština sa Kosova.

Predsednik Odbora Ljubomir Kragović rekao je da će u toku dana predsednici Skupštine Srbije predati peticiju sa 70.000 potpisa Srba sa Kosova kojom traže da se lokalni izbori na Kosovu održe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uskoro peticija građana KiM o izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2012

BEOGRAD -..U domu Narodne skupštine Srbije danas je održano javno slušanje na temu "lokalni izbori na Kosovu i Metohiji", sa kojeg je poručeno da izbori jesu raspisani, ali da nisu počele da teku i predizborne radnje...Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Ljubomir Kragović najavio...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Lokalni izbori raspisani da ne bi bili održani

Izvor: Beta, 05.Apr.2012

BEOGRAD, 5. aprila 2012. (Beta) - Odbor Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju organizovao je u četvrtak javno slušanje o lokalnim izborima na Kosovu na koje, iako su pozvani, nisu došli predstavnici Vlade Srb.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.