Odbijena kaucija, Polanski ostaje u pritvoru

Izvor: Blic, Beta, 30.Okt.2009, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijena kaucija, Polanski ostaje u pritvoru

Reditelj Roman Polanski ponudio je švajcarskim vlastima veću kauciju da bude pušten iz pritvora, ali je to odbijeno uz ocenu da postoji preveliki rizik da pobegne iz zemlje, saopštilo je danas švajcarsko ministarstvo pravde.

Portparol ministarstva Folko Gali rekao je da nije ponuđena kaucija u gotovini i da nije dovoljna da garantuje da 76-godišnji reditelj neće pobeći iz Švajcarske dok se čeka odluka o njegovom izručenju SAD, zbog optužbe da je 1977. godine imao seksualni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odnos s jednom 13-godišnjom devojčicom.

"Smatramo da je veliki rizik od bekstva", rekao je Gali.

Polanski se nalazi u pritvoru u Švajcarskoj od hapšenja 26. septembra u Cirihu, gde je na filmskom festivalu trebalo da primi nagradu za životno delo.

Njegovi advokati pokušavaju da spreče da Polanski bude izručen u SAD, odakle je pobegao pre 31 godine.

Polanski je poslednji zahtev sudu predao u ponedeljak, rekao je Gali.

Reditelj ima rok od 10 dana da uloži žalbu na odluku švajcarskog krivičnog suda, koji je ranije naložio da on bude zadržan u pritvoru, uprkos ponudi da u zalog da stan i da bude u kućnom pritvoru i elektronski praćen.

Stručnjaci za pravo ocenjuju da postoje male šanse da Polanski bude pušten na privremenu slobodu pošto je dugo bio u bekstvu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Polanskom odbijena kaucija

Izvor: NaDlanu.com, 30.Okt.2009

ŽENEVA, 30. oktobra 2009. (Beta-AP) - Reditelj Roman Polanski ponudio je švajcarskim vlastima veću kauciju da bude pušten iz pritvora, ali je to odbijeno uz ocenu da postoji preveliki rizik da pobegne iz zemlje, saopštilo je u petak švajcarsko ministarstvo pravde. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.