Odbijen zahtev za blokadu imovine Berezovskog u Srbiji

Izvor: RTS, 14.Jan.2014, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijen zahtev za blokadu imovine Berezovskog u Srbiji

Molbu tužilaštva Ruske Federacije da se kompanijama preminulog ruskog tajkuna Borisa Berezovkskog zabrani raspologanje imovinom u Srbiji, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno odbio.

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio molbu glavnog tužilaštva Ruske Federacije da se kompanijama preminulog ruskog tajkuna Borisa Abramoviča Berezovkskog zabrani raspologanje imovinom u Srbiji, jer se u Rusiji vodi krivični postpak protiv njega.

Tom odlukom je potvrđena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prvostepena presuda Specijalnog suda, koji je nakon ponovljenog postupka, odbio zahtev tužilaštva za organizovani kriminal da se Berezovskom odnosno njegovim preduzećima "Denjub fuds grup" i Klejts holding", zabrani raspolaganje imovinom.

U pitanju je bila imovina u privrednim drušvima i "Bambi Banat", "Zabavni park za decu i omladinu Bambi park", "Imlek", "Mlekara Subotica", "Knjaz Miloš","Knjaz Miloš- natura", "Belosavac 2001", "Sekopak", "Knjaz Miloš - Banja Luka" i "Knjaz Miloš - Montenegro", navodi se u odluci objavljenoj na sajtu Apelacionog suda.

Po nalaženju Apelacionog suda pravilno je prvostepeni sud utvrdio da ne postoji opravdana sumnja da su "lica navedena u zamolnici glavnog tužilaštva Ruske federacije, preduzimanjem inkriminisanih radnji koje im se stavljaju na teret, novac stečen delovanjem organizovane kriminalne grupe, investirala u kupovinu kapitala navedenih privrednih društava".

Sudu nisu priloženi dokazi da su kompanije "Danjub fuds grup" i "Klejts holding" pravna lica na koje je preneta imovina koja je proistekla iz krivičnog dela, pa iz postojeće dokumentacije ne proizlaze dokazi koji bi ukazivali na to da je do izmene svojine kapitala u navedenim privrednim subjektima došlo na način kako to tvrdi glavno tužilaštvo Ruske Federacije u svojoj zamolnici.

Protiv Berezovskog u Rusiji se vodi krivični posutpak a zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći našim organima predalo je glavno tužilaštvo Ruske Federacije 29. oktobra 2012. godine.

Ruski oligarh Boris Berezovski, jedan od najžešćih kritičara Vladimira Putina, 2000. godine dobio je azil u Velikoj Britaniji, a 23. marta prošle godine nađen je mrtav u kupatilu svog doma u Londonu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bez blokade imovine Berezovskog u Srbiji

Izvor: RTS, 14.Jan.2014

Molbu tužilaštva Ruske Federacije da se kompanijama preminulog ruskog tajkuna Borisa Berezovkskog zabrani raspologanje imovinom u Srbiji, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno odbio. ..Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je odbio molbu glavnog tužilaštva Ruske Federacije da se kompanijama preminulog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.