Odbačena prijava Saše Radulovića protiv Vučića

Izvor: N1 televizija, 30.Mar.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačena prijava Saše Radulovića protiv Vučića

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv premijera Aleksandra Vučića i više osoba po prijavi za zloupotrebu službenog položaja, neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca i trgovine uticajem koju je protiv njih podneo predsednik pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.

Tužilaštvo je navelo da je odluku donelo posle izvršenog uvida u spise predmeta istrage koja se vodi protiv Veljka Belivuka zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << teškog ubistva i istrage koja se vodi u vezi ubistva Aleksandra Stankovića.

"Iz izveštaja policajaca koji su preduzimali radnje u predistražnom postupku u ovim predmetima ne proizilazi eventualna povezanost bilo kog prijavljenog lica sa događajima i licima u vezi kojih se vode istražni postupci, a kako uz krivičnu prijavu nije priložen nijedan dokaz koji bi potvrdio navode iste, tužilaštvo je odlučilo na napred navedeni način", piše u saopštenju.

Podsetimo, Saša Radulović je, gostujući u emisiji N1 intrevju, priznao da nema dokaze ze ove tvrdnje, ali dodaje da je tužilaštvu predočio informacije koje je dobio od pipadnika Uprave kriminalističke policije, za koje kaže da su radili na više slučajeva koji su stopirani, a koji sa prikupljenim podacima ne smeju da izađu u javnost.

Predsednik pokreta Dosta je bilo podneo je 28. marta krivičnu prijavu protiv premijera Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, direktora policije Vladimira Rebića, sekretara Uprave kriminalističke policije Dijane Hrkalović i Direkcije policije MUP-a Srbije zbog "krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja, neprijavljivanja krivičnog dela i učinioca i trgovine uticajem".

Radulović je podneo krivičnu prijavu i protiv brata predsednika Vlade Srbije, Andreja Vučića zbog kako je naveo, "krivičnog dela trgovine uticajem".

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nema osnova za postupak po prijavi Radulovića protiv Vučića

Izvor: Beta, 30.Mar.2017

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da nema zakonskog osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv premijera Aleksandra Vučića i više osoba po prijavi za zloupotrebu službenog položaja, neprijavljivanje krivičnog dela i učinioca i trgovine uticajem koju je protiv njih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.