Od sutra jefitiniji gas za domaćinstva

Izvor: Press, 30.Jun.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra jefitiniji gas za domaćinstva

Cena prirodnog gasa u Srbiji od sutra će biti niža u proseku za 11,2 odsto za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje, objavila je Agencija za energetiku Srbije.
Foto:Blic.rs
Kako je navela agencija, gas za domaćinstva biće u proseku jeftiniji za 10,5 odsto, odnosno za 5,3 dinara (bez PDV) po kubnom metru.
To će biti drugo snižavanje cena gasa u ovoj godini, pošto je 1. juna gas >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << pojeftinio u proseku za 5,4 odsto za sve kupce na javnom snabdevanju, a za domaćinstva za 5,1 odsto ili 2,7 dinara (bez PDV) po kubnom metru.
Nakon julskog pojeftinjenja, prosečan mesečni račun za domaćinstva sa PDV-om biće za oko 390 dinara manji. U prošloj godini gas je kupovalo 225.000 domaćinstava, koja su u proseku trošila po 795 kubnih metara gasa godišnje.
Pojeftinjenje gasa je posledica usklađivanja sa cenama derivata nafte na osnovu kojih se određuje uvozna cena prirodnog gasa, kao i promene kursa američkog dolara. Uvozna cena gasa za region se usklađuje kvartalno sa kretanjem cena derivata cena nafte u proteklih devet meseci.
U Srbiji oko 10 odsto domaćinstava, odnosno 249.000, ima priključak na gas.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Od danas jeftiniji gas za domaćinstva

Izvor: Studio B, 30.Jun.2015

Cena prirodnog gasa u Srbiji od srede će biti niža u proseku za 11,2 odsto za sve kupce koji imaju pravo na javno snabdevanje, objavila je Agencija za energetiku Srbije...Kako je navela agencija, gas za domaćinstva biće u proseku jeftiniji za 10,5 odsto, odnosno za 5,3 dinara (bez PDV) po kubnom...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.