Od sutra dnevna karta, a na zimu kamere u gradkom prevozu

Izvor: Blic, 31.Jul.2014, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra dnevna karta, a na zimu kamere u gradkom prevozu

Putnici u gradskom prevozu moći će od sutra da koriste dnevnu kartu po ceni od 280 dinara. Gradonačelnik Siniša Mali najavio je da bi u roku od šest meseci trebalo da sva vozila gradskog prevoza imaju video nadzor.

Putnici koji žele da aktiviraju dnevnu kartu to će učiniti tako što će na displeju validatora pritisnuti opciju vremenska karta, a potom dotaći mesto gde piše 280 dinara i prisloniti svoju nepersonalizovanu karticu.

- Dnevnu kartu uveli smo na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << velikog broja zahteva korisnika gradskog prevoza. Procena je da putnik koji koristi pojedinačnu kartu uđe u proseku dnevno u šest vozila gradskog prevoza. Ako se ima to u vidu, dnevna karta će biti znatno povoljnija nego kupovina šest pojedinačnih karata - rekao je Siniša Mali prilikom današnjem posete GSP pogonu "Dorćol".

Ovaj pogon juče je svečano i premijerno predstavio svoj prvi tehnički pregled za trolejbus. Na taj način će, kako kažu, u GSP "Beograd", znatno brže i povoljnije poboljštai bezbednost svojih vozila i to uz pomoć svoje opreme i svojih radnika.

Vozila gradskog prevoza trebalo bi tokom sledeće zime da imaju još jednu novinu.

- Raspisali smo javnu nabavku video nadzora za vozila gradskog prevoza. U roku od dve nedelje trebalo bi da bude izabran izvođač radova. Prve kamere trebalo bi da budu postavljene u vozilima za dva meseca dok bi čitav posao trebalo da bude završen za oko šest meseci. Reč je o modernim digitalnim kamerama na osnovu kojih će moći da se prepozna lice svakog putnika u vozilu. To će doprineti većoj bezbednosti vozača. Kompletna investicija vredi 125 miliona dinara - ističe Mali.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MALI: Počinje da funkcioniše dnevna karta, cena 280 dinara!

Izvor: Kurir, 31.Jul.2014

"Istraživanja pokazuju da se osoba koja kupuje kartu u proseku vozi šest puta tog dana, tako da je cena dnevne karte napravljena da omogući da se neko jeftinije vozi sa njom nego kad bi morao da kupi šest pojedinačnih karata, rekao je Mali..BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio...

Nastavak na Kurir...

Dnevna Bus plus karta 280 dinara

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jul.2014

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da će od sutra građani moći da kupe dnevnu kartu za javni prevoz po ceni od 280 dinara, koja će važiti 24 sata. ..Za 280 dinara 24 sata vožnje kroz ceo grad.. .."Istraživanja pokazuju da se osoba koja kupuje kartu u proseku vozi šest puta tog dana,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.