Od sutra ceo Beograd zagrejan

Izvor: Mondo, 14.Okt.2016, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od sutra ceo Beograd zagrejan

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je sve spremno za grejnu sezonu koja počinje sutra.

Foto: MONDO/P. V.

On se u to uverio prilikom obilaska toplane u Novom Beogradu, gde je izjavio da su svi energenti nabavljeni i da su urađeni svi potrebni remonti.

“Sutra kreće grejna sezona i ceo grad će biti zagrejan i elektrane su u potpunosti spremne za to. Energenti su nabavljeni, remonti su urađeni”, rekao je novinarima Mali, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << s predsednikom Skupštine grada Nikolom Nikodijevićem obišao toplanu na Novom Beogradu.

Prema njegovim rečima, u proteklih nekoliko dana bile su u toku tople probe gde je utvrđeno šta nedostaje, šta ne radi, a ekipe su svakodnevno na terenu. 

“Dobio sam izveštaj da je juče bilo ukupno 307 poziva ka elektranama. Od 17.000 zgrada u našem gradu samo 307 je juče imalo mali problem s grejanjem. Ekipe rade na terenu sve vreme”, rekao je gradonačelnik.

Navodeći da razume i shvata da je za sugrađane koji nemaju grejanje to veliki problem, Mali kaže da su na terenu sve ekipe koje rade na otklanjanju pojedinačnih kvarova.

“U ukupnom sistemu od 17.000 zgrada u Beogradu samo 30, 40 ima problema sa grejanjem i to rešavamo na terenu iz sata u sat”, rekao je gradonačelnik.

Direktor JKP "Beogrdaske elektrane" Goran Aleksić rekao je novinarima da su svi toplitni izvori već danas u funkciji, da će do naših sugrađana doći toplotna energije, te da danas su i građani dela bloka 45, koji nisu imali toplotnu energiju ovih dana, snabdeveni, a da je saniran i veliki kvar na Miljakovcu.

"Sistem je stabilan, radnici su na terenu, ekipe su u punoj funkciji", kaže Aleksić i dodaje da danas u dispečarskom centru manje zvone telefoni nego juče.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Od sutra će svi radijatori u Beogradu biti topli

Izvor: Telegraf.rs, 14.Okt.2016

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je sve spremno za grejnu sezonu koja počinje sutra. On se u to uverio prilikom obilaska Toplane u Novom Beogradu, gde je izjavio da su svi energetni nabavljeni i da su urađeni svi potrebni remonti...- Sutra kreće grejna sezona i ceo grad će biti zagrejan,...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.