Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Maj.2016, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas telefonska savetodavna Roditeljska linija

U domu za nezbrinutu decu "Moša Pijade" u Beogradu od danas radi savetodavna telefonska Roditeljska linija, zahvaljujući kojoj će roditelji moći da dobiju savete o roditeljstvu i vaspitanje dece.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Srbije, telefon 0800-007-000 radiće šest dana u nedelji, od 17.00 do 20.00 časova, a poziv je besplatan.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji je prisustvovao otvaranju linije, rekao je da roditelji moraju mnogo da nauče o roditeljstvu i da više pitaju o tome, navodi se na sajtu.

"Linija za roditelje je dostupna svima, sada svako može da kaže svoj problem, da traži pomoć, rešenje. Ovo je jedan od servisa koji ćemo podržati i koji će život porodicama učiniti lakšim", rekao je Vulin.

Otvaranje linije pomogla je Kancelarija Unicef-a u Srbiji sa 100.000 dolara, a Telekom je obezbedio besplatnu liniju, softver i opremu.

Direktor kancelarije Unicefa u Srbiji Mišel Sen Lo rekao je da je linija za roditelje besplatna i poverljiva, a da roditelji neće morati ni da se predstave kada pozovu.

On je rekao da i sam ima četvoro dece i da kao roditelj nije prošao obuku za roditeljstvo.

"Kada su moja deca bila mlađa, da sam imao ovakvu liniju, da sam imao kome da se obratim, moj i njihov život bili bi lakši", rekao je Sen Lo.

Roditeljska linija je pilot-projekat koji će trajati dve godine, a potom će se analizirati da li je linija opravdala očekivanja i da li će postati redovan servis.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.