Obrenovac u pripravnosti: Situacija stabilna

Izvor: Mondo, 28.Mar.2015, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrenovac u pripravnosti: Situacija stabilna

Situacija u opštini Obrenovac je stabilna i nema opasnosti od izlivanja reka, izjavio je danas predsednik te beogradske opštine Miroslav Čučković, dodajući da su nadležni i dalje u stanju pripravnosti.

Foto: MUP Srbije

"Stanje je stabilno, kiša je prestala da pada, a voda se povukla iz naselja koja su bila kritična, poput Baričke kolonije, naselja Senjak, Ulice svetog Save u Dudovima", rekao je Čučković Tanjugu.

Svi vodotokovi u okolini Obrenovca >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su mirni, naveo je on i dodao da tu misli na Tamnavu u Koceljevi, Ubaču na Ubu, Lajkovac i Ljig.

Prema njegovim rečima, i iz Valjeva koje je imalo alarmantne podatke o porastu Kolubare, stižu dobre vesti da u poslednja tri sata vodostaj stagnira.

On je dodao da su sve crpne stanice bile u pogonu noćas od pola tri i da su iz Beograda došle dodatne cisterne i zahvaljujući tome su sporadični problemi sanirani bez imovinske štete po stanovnike.

"I dalje smo u stanju pripravnosti dok sutra ne budemo videli sunce", naveo je Čučković, koji je istakao da su građani Obrenovca permanentno uplašeni od svake kiše, ali i da nadležni čine sve da na terenu uklone viškove vode i da stanovnike adekvatno obaveste o svemu i smire eventualne tenzije.

_________________________________

Ako i u vašem kraju ima istih ili sličnih problema, javite nam. Možete nam slati i fotografije, video ili audio zapise putem WhatsAppa ili Vibera, na broj +381649570754. Osim na ovaj način, vesti, fotografije ili video klipove možete da nam šaljete i na mejl redakcija2@wm.rsili na Facebook stranicu MONDO.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.