Obavezna informatika ka potpunoj modernizaciji nastave

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Mar.2017, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obavezna informatika ka potpunoj modernizaciji nastave

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopštila je da je uvođenje obaveznog predmeta informatika i računarstvo u osnovno obrazovanje, korak ka potpunoj modernizaciji nastave u skladu sa zahtevima vremena.

Ona je ocenila da je osavremenjeni plan nastave za drugi ciklus osnovnog obrazovanja, koji je sačinio Zavod za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, znak da je i institucionalno prepoznata potreba mladih za inovativnim i adekvatnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << programom u nastavi.

"Ovaj predmet će doprineti, između ostalog, motivaciji većeg broja učenika da razmišljaju u pravcu izbora programerske karijere, ali će isto tako podstaći razvoj digitalnih veština i kod one dece koja su svojim afinitetima bliža nekim drugim oblastima, koje nisu usko vezane za sektor informacionih tehnologija.

Ne treba zaboraviti ni da informatičko razmišljanje pomaže u učenju, razvijajući veštine selekcije i povezivanja informacija", istakla je Matić.

"Deca su već korisnici digitalnih tehnologija i potrebno je obezbediti im i digitalni obrazovni programa na nacionalnom nivou, kako bi se izbegla nejednakost u korišćenju digitalnih tehnologija, odnosno sprečilo dalje produbljivanje socijalno-ekonomski jaza", zaključila je državni sekretar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.