OVAKO LAKO MOGU DA VAM UKRADU PIN: Kada podižete novac sa bankomata BUDITE OPREZNI (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 27.Jun.2016, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVAKO LAKO MOGU DA VAM UKRADU PIN: Kada podižete novac sa bankomata BUDITE OPREZNI (VIDEO)

Ben Tedesko je pre nekoliko dana u Beču išao da podigne novac na bankomatu i primetio je nešto vrlo neobično. Kako je sam priznao u tekstu ispod snimka koji je objavljen na Jutjubu, on je poprilično paranoičan i uvek proverava bankomate.

Ben je oko ovog čitača kartice primetio nekoliko sitnih ogrebotina i malo lepka.

Kada je pokušao da ga okrene, u tome je i uspeo. Bio je to takozvani 'ATM Skimmer', uređaj koji imitira pravi čitač i koji s bankovnih kartica uzima >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << sve potrebne podatke. Naravno, on je samo deo slagalice.

Uz njega se na bankomat montira i sićušna kamerica koja beleži PIN. I to je to, lopovi nakon toga imaju sve podatke koji su im potrebni da uđu u vaš bankovni račun i raspolažu vašim novcem.

Ovaj video je u samo dva dana pogledalo više od 1,7 miliona ljudi, a Ben Tedesko je o svemu obavestio i lokalnu policiju.



(Telegraf.rs/ Izvor: 24sata.hr)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Posle ovoga, sledeći put ćete možda pažljivo pogledati bankomat

Izvor: Informacija.rs, 27.Jun.2016

Dok je boravio u Beču gde je bio sa porodicom na odmoru, stručnjak za bezbednost američke firme Carbon Black Bendžamin Tedesko otkrio je nešto zabrinjavajuće. Šetajući gradom, Tedesko je je došao do jednog bankomata da bi podigao novac i primetio malo lepka na delu bankomata u koji se uvlači...

Nastavak na Informacija.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.