OTKRIVEN UBICA On je ubio dobrog lava iz Zimbabvea

Izvor: Blic, 29.Jul.2015, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OTKRIVEN UBICA On je ubio "dobrog" lava iz Zimbabvea

U Nacionalnom parku Hvange u Zimbabveu ubijen je legendarni lav Sesil. Predivnog lava, koga su tutisti obožavali zbog upadljive grive i opuštenosti pred kamerama, ubio je stomatolog iz Amerike koji je za ovo "zadovoljstvo" platio 55.000 dolara.

Another one : http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/zimbabwe/11767119/Cecil-the-lions-killer-revealed-as-American-dentist.html

Ikona Nacionalnog parka okrutno je ubijena. Sesila su krivolovci van granica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << parka namamili pomoću mamca, zatim ranili samostrelom, a potom proganjali punih 40 sati pre nego što su ga dokrajčili vatrenim oružjem. Trinaestogodišnjem Sesilu su zatim odrubili glavu i oderali kožu.

Džoni Rodrigez, predsednik organizacije za očuvanje životne sredine Zimbabvea, rekao je za BBC da je Sesil imao 6 mladunčadi koji će zbog njegove smrti biti ubijeni jer će novi lav preuzeti čopor.

- Tako to funkcioniše...u divljini, priroda ima svoja pravila - objasnio je Rodrigez.

He is a sick,sick,sick man.

Zaposleni u parku i vlasti su brzo reagovali i identifikovali lovca. Radi se o stomatologu iz Minesote u Americi - Volteru J. Palmeru.

Palmer, koji je za lov i ubistvo Sesila lokalnim vodičima platio 55.000 američkih dolara, poznat  je kao strastveni lovac koji voli da se na svom blogu pohvali o svojim "dostignućima".

Another one of his ''Trophys''. I really think this trophy hunting shouldbe treated as a capital punishment.

Ubrzo nakon identifikacije, internet zajednIca je reagovala. Osnovana je Fejsbuk grupa na kojoj članovi traže pravdu za Sesila. Takođe, Palmerova stomatološka ordinacija je na Yelpu skupila preko 2.000 negativnih komentara i loših ocena što ga je nateralo da je zatvori do daljnjeg.

TUŽAN KRAJ DOBROG LAVA Bio je najnežnija zver savane, a ubijen je na monstruozan način

PLATIO DA UBIJE Smrt "dobrog" lava koštala 50.000 evra

Palmer se u međuvremenu oglasio i izrazio žaljenje zbog ubistva Sesila. Kako je objasnio u svojoj izjavi, nije znao da ne sme da ubije tog lava.

- Oslonio sam se na stručnost lokalnih vodiča kako bi mi osigurali legalan lov - pokušao je da se opravda stomatoloog iz Minesote.

Zimbabwe, kao i mnoge afričke zemlje, pokušavaju stati na kraj krivolovu koji dovodi na mnoge životinje na rub izumiranja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.