OPTUŽNICA PROTIV DAVINIĆA STIGLA U PRVI OSNOVNI SUD

Izvor: Kurir, 03.Jun.2010, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPTUŽNICA PROTIV DAVINIĆA STIGLA U PRVI OSNOVNI SUD

BEOGRAD - Optužnica protiv nekadašnjeg ministra odbrane Prvoslava Davinića, koji je potpisao sporni ugovor o korišćenju satelita sa izraelskom firmom „Imidžsat“, stigla je u Prvi osnovni sud, potvrđeno je Kuriru!

Prema rečima Vladimira Đorđevića, šefa kabineta republičkog tužioca Slobodana Radovanovića, čeka se odluka suda.

- Prvo osnovno tužilaštvo optužnicu je predalo Prvom osnovnom sudu. Taj deo posla je završen i sada se čeka poziv suda za početak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << suđenja - kaže Đorđević za Kurir.

Portparol Prvog osnovnog suda Ivana Ramić u izjavi za Kurir kaže da je dokument stigao u sud.

- Predmetu se dodeljuje broj i sudija, koji će nakon uvida u dokument doneti dalju odluku. U optužnici Davinić se tereti za zloupotrebu službenog položaja - ističe Ramićeva.

Prema dokumentaciji Vlade o ovom slučaju, s koje je skinuta oznaka tajnosti, Javno pravobranilaštvo ocenilo je da sporni ugovor ima sve odlike korupcionaškog posla.

U kabinetu ministra ekonomije kažu da je Mlađan Dinkić od početka govorio da je reč o korupcionaškom ugovoru.

- Dinkić je pokrenuo Davinićevu smenu i on je zbog toga podneo ostavku. Time je utvrđena politička odgovornost. Sad se konačno mora utvrditi i krivična! Tužilaštvo konačno mora da uradi svoj posao, kao i sudovi, da se obelodani zašto i ko je stopirao ranije pokretanje istrage o Daviniću, ko je sve u to umešan, kao i da se oni konačno kazne najoštrijom sankcijom - ističu u Dinkićevom kabinetu.

(M. D.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Davinić: Za satelit odgovorni Dinkić, Lilić i Kalanović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jun.2010

BEOGRAD -..Bivši ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić danas je ponovo negirao da je odgovoran za izgubljeni spor Srbije od 37 miliona evra sa izraelskom kompanijom u vezi zakupa satelita, ističući da nije potpisao pravno obavezujući ugovor, optužujući Mlađana Dinkića, Zorana Lilića i Vericu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.