OLUJE NAPRAVILE KOLAPS U NEMAČKOJ: Tornado u Hamburgu, poginula najmanje jedna osoba! (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2017, 01:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OLUJE NAPRAVILE KOLAPS U NEMAČKOJ: Tornado u Hamburgu, poginula najmanje jedna osoba! (FOTO/VIDEO)

Haos u železničkom saobraćaju

U jakim letnjim olujama koje su danas pogodile severni deo Nemačke, muškarac je poginuo kada se drvo srušilo na njegov automobil, haos je u železničkom saobraćaju, a u blizini Hamburga viđen je i tornado, prenosi AFP.

Agencija navodi da je nemačka nacionalna železnička kompanija "Dojče ban" saopštila da su zbog izuzetno snažnog vetra i obile kiše i grada oštećene pruge i dalekovodi, zbog čega su zaustavljeni vozovi koji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su saobraćali između Berlina, Hamburga, Bremena, Kila i Hanovera.

Independence Day in #Hamburg. pic.twitter.com/4jGrvZ2Yhn

— Ingo Lange (@wettermast) June 22, 2017

Exceptional multi-level shelf cloud on the MCS near Hamburg, N Germany minutes ago! Report: Stormchasing S-H pic.twitter.com/kMfJK8W41o

— severe-weather.EU (@severeweatherEU) June 22, 2017

The end is near. #Hamburg #wheather #thunderstorm #theendishere pic.twitter.com/l9TVn5axrl

— Mr.Wonderwait (@MrWonderwait) June 22, 2017

U blizini grada Uelzen stradao je 50-godišnjak na čiji se parkirani automobil srušilo drvo, a u nesreći je povređena i njegova supruga. Navodi se da je nedaleko odatle drvo palo i povredilo ženu na biciklu.

U lučkom gradu Hamburgu prijavljena je retka pojava tornada na oko 10 kilometara od tamošnjeg aerodroma.

Na području južno od tog grada oluje su oštetile krovove na kućama i ubile ovce na koje je palo oboreno drveće.

Navodi se da su ljubitelji muzike potražili sklonište u svojim automobilima tokom muzičkog festivala u blizini Bremena koji, kako AFP navodi, ironično nosi naziv "Uragan" (Hurricane).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.