O kampu zilota odlučuje Tužilaštvo

Izvor: Studio B, 04.Maj.2015, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O kampu zilota odlučuje Tužilaštvo

Policija će zabraniti kamp zilota samo ukoliko Tužilaštvo utvrdi da u tome postoje elementi krivičnog dela, izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Kako su preneli pojedini mediji, pripadnici samozvane "Srpske istinski pravoslavne crkve", poznatiji kao ziloti, pre par dana objavili su novi poziv za "Svetolazarev omladinski kamp", gde deca obučena u vojničku uniformu uče da pucaju iz replika kalašnjikova.

Stefanović je rekao da je policija uradila sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << povodom kampa zilota, da je predala tužilaštvu sve informacije i da će nastaviti da posmatra i proverava da li u tom slučaju ima elemenata krivičnog dela.

Stefanović je novinarima povodom najava o ponovnom organizovanju kampa zilota rekao da je policija preduzela određene korake, da je razgovarala sa organizatorima i roditeljima i sve prikupljene informacije prosledila Tužilaštvu.

''Mi smo naš deo posla obavili i na osnovu eventualnih kvalifikacija Tužilaštva preduzećemo dalje korake. Ako Tužilaštvo smatra da ima elemenata krivičnog dela, mi ćemo zabraniti'', rekao je Stefanović.

Ministar je dodao da policija, ako Tužilaštvo kaže da tu nema elemenata krivičnog dela, može da nastavi da proverava i posmatra, a da bi sve ostalo bilo narušavanje prava i sloboda.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.