O. Slonovače: Napad na turiste na plaži, 16 mrtvih

Izvor: B92, 13.Mar.2016, 18:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O. Slonovače: Napad na turiste na plaži, 16 mrtvih

Abidžan -- Naoružani napadači otvorili su vatru na ljude na plaži ispred dva hotela u letovalištu na jugu Obale Slonovače, saopštila je vlada te zemlje, prenosi CNN.

Ministar u vladi Obale Slonovače izjavio je da je u napadu ubijeno šest napadača, dok svedoci ističu da su napadači vikali "Alahu akbar".

Prema njegovim rečima, meta napada bila su tri hotela. Izvori iz policije navode da su ubijena dva vojnika i 14 civila, među kojima je četvoro Evropljana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Predsednik Obale Slonovače Alasan Utara je saopštio da je u napadu ubijeno 14 civila i dvoje vojnika.

"Šest napadača je ovog popodneva došlo na plažu u Basamu. Nažalost, 14 civila i dva pripadnika specijalnih snaga su poginuli", kazao je Utara, koji je posetio mesto napada. Rojters je prethodno preneo da su očevici napravili video snimke sa mesta napada na kojima se vide tela najmanje sedam žrtava.

"Video sam sedam mrtvih i to sam snimio. Bila su četiri napadača. Ja sam plivao kada je sve počelo i onda sam pobegao", rekao je Draman Kima koji je snimak tela pokazao Rojtersu.

On je, takođe, snimio i granate i čaure metaka za koje veruje da su napadači koristili.

"Svi iz gosti ovog hotela bili su bezbedni, žandarmerija je bila prisutna, ne znamo kako se ovo dogodilo", izjavila je recepcionarka jednog od napadnutih hotela.

Napad je izazvao paniku među turistima i lokalnim stanovnicima. Očevidac Rojtersa kaže i da je video da je dvoje ljudi ranjeno. Grand Basam, nalazi se oko 40 kilometara od komercijalne prestonice Abidžana i popularno je izletište za stanovnike Abidžana i zapadnjake.

Centar Grand Basama nalazi se na Uneskovoj listi kulturne baštine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NAPAD U OBALI SLONOVAČE Napadači pucali na turiste na plaži, među žrtvama i deca

Izvor: Blic, 13.Mar.2016

Naoružani napadači otvorili su vatru na ljude na plaži ispred dva hotela u letovalištu u Grand Basam na jugu Obale Slonovače, saopštila je vlada te zemlje, prenosi CNN..#CIV #PrayForBassam pic.twitter.com/Oxl0auNpCD..Bezbednosne snage su, kako se kaže, odgovorile na napad...Vlada je navela da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.