Novinarka iz Valjeva ne izveštava o problemima, ona ih i rešava

Izvor: B92, 05.Maj.2015, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinarka iz Valjeva ne izveštava o problemima, ona ih i rešava

Novinari su često u situaciji da radi informisanja javnosti budu svedoci različitih životnih situacija i teških društvenih prilika. I svi oni se trude da objavljivanjem priča o socijalnim problemima daju svoj doprinos rešavanju problema. Valjevo ima novinarku kojoj nije dovoljno da o problemima samo izveštava.

Novinarki Slađani Stevanović nije dovoljno da problem prihvati kao puko izveštavanje.

“Stvari koje vidim kada se vratim u matičnu redakciju, ja ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu da se pravim kao da ih nisam videla. Onda kažem sebi – moraš da učiniš nešto”, rekla je Slađana.

Naime, kada je dobila informaciju da aparat za test opterećenja srca u valjevskoj bolnici nije u funkciji od prošle godine, Slađana je osetila potrebu da nešto mora da preduzme.

Za popravku aparata potrebno je 1.600.000 dinara, pa je Slađana zajedno sa direktorom direkcije organizovala donatorsko veče.

Pogledajte prilog iz emisije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.