Novi zakon bi trebalo da uredi oblast boračko-invalidske zaštite (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 21.Dec.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi zakon bi trebalo da uredi oblast boračko-invalidske zaštite (VIDEO)

U toku je serija javnih rasprava o nacrtu zakona o pravima boraca, vojnih invalida, invalida rata i članova njihovih porodica. Ovim zakonom će se prvi put, jedinstveno u celoj Srbiji urediti oblast boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih invalida rata. Predlog zakona sadrži rešenja kako za budućnost, tako i za događaje u bližoj i daljoj prošlosti, vezane za ratna zbivanja i oružane akcije u miru, najavljuju iz resornog ministarstva.
Novim zakonom o pravima boraca, vojnih >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << invalida, invalida rata i članova njihovih porodica će se prvi put, jedinstveno u celoj Srbiji urediti oblast boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih invalida rata. Njihova prava do sada su uredjivali propisi iz Savezne Republike Jugoslavije, a neke čak i iz SFRJ.
Ovim aktom biće precizirano ko se smatra borcem, vojnim invalidom i invalidom rata, kako ostvaruje svoja prava i čime, ko kontroliše tačnost podataka, kako se štiti porodica vojnih invalida i boraca. Medjutim, neki borci ovaj zakon smatraju restriktivnim.
Javna rasprava traje do 23. decembra, a nakon sakupljenih primedbi, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja sačiniće nacrt ovog zakonskog akta.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.