Novi protest Podrži RTV u ponedeljak 4. jula

Izvor: N1 televizija, 01.Jul.2016, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi protest "Podrži RTV" u ponedeljak 4. jula

Pokret Podrži RTV održaće u ponedeljak 4. jula novi protest ispred glavnog ulaza u zgradu Radio-televizije Vojvodine u Novom Sadu. Pokret je pozvao građane da se pridruže skupu i protestnom koncertu.

Posle protesta ispred RTV planirana je šetnja do upravne zgrade Radio-televizije Vojvodine, gde će biti održan i protestni koncert, a nastupiće bendovi koji pružaju podršku pokretu: Kilo Kilo banda, Šinobusi, Wolfram, Don't Touch Anything i Tri kapljice. Protest će početi >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u 18 sati, a koncert će trajati do 23 časa.

"Protest pod nazivom 'Ponosno i glasno' organizujemo jer smo okupljanje, koje je bilo zakazano za 27. jun, bili primorani da otkažemo zbog jakog nevremena u Novom Sadu", navodi se u pozivu na protest.

Pokret je poručio da se i dalje nastavlja urušavanje Javnog servisa Vojvodine, a da će u ponedeljak 4. jula biti dva meseca od kako novo rukovodstvo te medijske kuće ne odgovora na zahteve novinara i pokreta Podrži RTV.

"Emisije se skidaju pod izgovorom da se radi o letnjoj šemi, a u međuvremenu je dokazano i da je smena direktora programa Slobodana Arežine bila nezakonita i da je nedavni kontramiting 'Stop anarhiji' usmeren protiv nas organizovao vrh gradske vlasti u Novom Sadu", saopštili su iz pokreta.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je da je u četvrtak 30. juna istekao ugovor novinarima pokrajinskog javnog servisa, a da petoro novinara koji su potpisali saopštenje protiv smena na RTV, nisu dobili produženje ugovora. Kako navodi NDNV, oni su bili angažovani u informativnom programu.

"S obzirom na činjenicu da niko od drugih zaposlenih u informativnom programu nije ostao bez zaposlenja osim potpisnika saopštenja, NDNV smatra da je njihova javna podrška smenjenim i ponižavanim kolegama - razlog prestanka saradnje", piše u saopštenju.

NDNV naglašava da su neki od novinara, kojima nije produžen ugovor, bili angažovani u emisiji "Radar" i da razlog neemitovanja ove emisije nema veze sa letnjom programskom šemom, kako je glasilo zvanično objašnjenje, već isključivo sa političkom cenzurom.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Novi protest Podrži RTV u ponedeljak

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jul.2016

Pokret Podrži RTV pozvao je danas građane na novi protest i protestni koncert, koji će biti održani u ponedeljak, 4. jula ispred glavnog ulaza u zgradu Radio-televizije Vojvodine (RTV) u Novom Sadu..."Protest pod nazivom 'Ponosno i glasno' organizujemo jer smo okupljanje, koje je bilo zakazano za...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.