Novi grip ponovo u Srbiji

Izvor: RTS, 19.Jan.2011, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi grip ponovo u Srbiji

Do sada prijavljano i laboratorijski potvrđeno 26 slučajeva novog gripa. Troje obolelih u teškom stanju.

Četiri nova laboratorijski potvrđena slučaja gripa od kojih su tri virusa tipa A H1N1 i jedan tipa B prijavljena su Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" u Beogradu, saopšteno je iz te ustanove.

Ti slučajevi sa teritorije Sremskog, Južnobačkog i Južnobanatskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << okruga, prijavljeni su juče tom institutu.

U saopštenju se navodi da je do danas ukupno 26 prijavljenih laboratorijski potvrđenih slučajeva obolelih od gripa, od kojih je troje obolelih u teškom stanju i leče se na odeljenjima intenzivene nege na mehaničkoj ventilaciji.

Registrovan je i prvi smrtni ishod u ovoj godini koji se može dovesti u vezu sa virusom gripa A H1N1 i reč je o nevakcinisanoj osobi staroj 43 godine iz Južnobanatskog okruga, sa hroničnim oboljenjem srca.

"Preporučujemo vakcinaciju protiv gripa kao najbolju i najefikasniju meru prevencije. Preporuka je da se sve osobe vakcinišu, a posebno one koje pripadaju grupama stanovništva pod povećanim rizikom odnosno gojazni, trudnice, stariji od 65 godina, bebe", piše u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prva žrtva svinjskog gripa u Srbiji!

Izvor: Press, 19.Jan.2011

Novi grip je i u Srbiji odneo prvu žrtvu ove godine! Reč je o muškarcu iz Pančeva starom 43 godine koji je bolovao od srca .Prema podacima Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut", u našoj zemlji su prisutna sva tri virusa - A/H1N1,...

Nastavak na Press...

Pet novooboljelih u posljednja 24 sata

Izvor: RSplaneta.com, 19.Jan.2011

U Republici Srpskoj u posljednja 24 časa prijavljeno je pet novooboljelih od gripa tipa A - H1N1, saopšteno je danas iz Instituta za zaštitu zdravlja RS. U saopštenju se navodi da se u Klinički centar Banjaluka u posljednja 24 časa javilo devet pacijenata od kojih su tri pozitivna na brzi test...

Nastavak na RSplaneta.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.