Novi Programski odbor RTS-a

Izvor: RTS, 18.Jan.2010, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Programski odbor RTS-a

Dragoljub Mićunović izabran za novog predsednika Programskog odbora Radio-televizije Srbije. Njegov zamenik Prvoslav Plavšić.

Na konstitutivnoj sednici novog Programskog odbora Radio-televizije Srbije, za predsednika Odbora izabran je Dragoljub Mićunović, a za njegovog zamenika Prvoslav Plavšić.

Građanima treba omogućiti da gledaju što kvalitetniji program kako bi im se odvukla pažnja od rialiti programa koji ne doprinose njihovoj kulturi ni obrazovanju, poručeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je sa konstitutivne sednice.

"Nastojaćemo da koliko god možemo da građanima omogućimo kvalitetan program, da vidimo šta se u svetu radi kave su ideje u programima drugih zemalja, šta rade javni servisi", rekao je novi predsednik Odbora Dragoljub Mićunović.

On  je dodao da će akcenat biti na kvalitetu programa i na edukativnim, prosvetnim i kulturnim sadržajima, ne škodeći komercijalnom uspehu televizije.

Programski odbor koji zastupa interese gledalaca i slušalaca programa RTS-a aktivno će učestvovati u unapređenju rada medijskog servisa, kako bi građanima pružili što je moguće bolji program.

"Nadam se da možemo da uradimo ono što se od nas očekuje, a to je da imamo jedan kritičan ton u odnosu na programe i radio i televizije i svih ostalih aspekata delovanja RTS-a, zato što zakonom imamo obavezu da u ime gledalaca i slušalaca govorimo ono što mislimo o programu, a ne samo u svoje ime ", rekao Prvoslav Plavšić.

Odbor ima 19 članova, 12 je nezavisnih koje je predložila Republička radiodifuzna agencija, a sedmoro je iz Narodne skupštine.

Mandat članova Programskog odbora traje tri godine i ne mogu biti ponovo imenovani.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mićunović predsednik novog Programskog odbora RTS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2010

BEOGRAD - Radio-televizija Srbije saopštila je danas da je izabran novi Programski odbor RTS-a čiji je predsednik Dragoljub Mićunović...U saopštenju, objavljenom na sajtu RTS-a, navedeno je da je na prvoj sednici novog Odbora konstatovano da građanima treba omogućiti da gledaju što kvalitetniji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mićunović predsednik odbora RTS-a

Izvor: B92, 19.Jan.2010, 01:10

Novi predsednik Programskog odbora RTS-a Dragoljub Mićunović (arhiva)..Beograd -- Na konstitutivnoj sednici novog Programskog odbora Radio-televizije Srbije, za predsednika odbora izabran je Dragoljub Mićunović... Sa konstitutivne sednice poručeno je da građanima treba omogućiti da gledaju što...

Nastavak na B92...

Dragoljub Mićunović novi predsednik Programskog odbora RTS-a

Izvor: EMportal, 19.Jan.2010

Radio-televizija Srbije izabrala novi Programski odbor RTS-a, za predsednika iyabran Dragoljub Mićunović.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.