Nove serije i emisije na RTS-u

Izvor: RTS, 07.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nove serije i emisije na RTS-u

Dokumentarna redakcija RTS-a predstavila nove serije, emisije i njihove autore. Serijali "Moravske priče", "Pozitivna energija" i "Putokazi vere" biće prikazani već narednih dana, a emitovaće se još 13 serija i emisija.

U produkciji Dokumentarne redakcije RTS-a počinje emitovanje tri serijala, a biće emitovano još 13 serija i emisija rađenih u najnovijim formama i stereo tehnici.

TV serija "Putokazi vere" ''Moravske priče'', "Pozitivna energija" biće prikazani >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Drugom programu RTS-a.

Emitovanje serije "Putokazi vere" počinje večeras. Autori serijala Slobodan Ž. Jovanović i Stevica Smederevac,  predstaće nekoliko narativnih ravni. Govoriće o putevima sinaita, utemeljivača vere na ovim prostorima, manastirima i značaju koji imaju za srpski narod, ali i današnje mnoštvo i vernike.

"Snimanje i montiranje serijala trajalo je gotovo četiri godine. Za to vreme smo napravili 18 emisija", rekao je Jovanović.

U "Moravskim pričama", autora Radoslava Moskovlića prikazani su običaji iz daleke prošlosti koji su ostali do danas. Susret starog i novog, mitovi, legende i običaji tema su ove dokumentarne etnološko-antropološke serije.

Dokumentarna TV serija pod nazivom "Pozitivna energija" autora Slađane Topalović-Nestorović, tematski je posvećena energetici.

"Ideja o serijalu i njegova priprema traje već tri godine. Želeli smo da pokažemo šta je učinjeno na modernizaciji postrojenja. Serija je za sve uzraste, informativnog i edukativnog karaktera", istakla je Nestorovićeva.

Najavljeno je i emitovanje serija i emisija : "Sport i nasilje", "Prvenstvo sveta", "Naličje velegrada", "Moja ulica", "Trag u prostoru", "Ruski kadeti", "Dosije o..",  "Preko crte", "Najpodvig godine", "City folk", "Bardovi teatra", "Enciklopedija", "Put oko sveta", "Datum".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.