Nova teorija: Avion u Avganistanu

Izvor: B92, 12.Apr.2014, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova teorija: Avion u Avganistanu

Pert -- Australijske novine "Internešenel biznis tajms" pišu da, prema tvrdnjama neimenovanog obaveštajnog izvora, putnike nestalog MH370 drže kao taoce u Avganistanu.

Australijski premijer Toni Ebot danas je izjavio da će potraga za nestalim malezijskim avionom verovatno dugo trajati, a spasilačke ekipe, koje predvodi Australija, žure da prikupe što je moguće više signala kako bi utvrdile tačnu lokaciju na kojoj se nalazi olupina aviona pre nego što pošalju podmornicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Međutim, neimenovani obaveštajni izvor za ruske novine "Moskovski komsomolets" rekao je da je "avion na letu MH370 Malezija erlajnza, koji je nestao 8. marta sa 239 putnika i članova posate, otet", prenosi australijski list.

"Piloti nisu krivi. Avion su oteli nepoznati teroristi. Znamo da je ime teroriste koji je dao instrukcije pilotima Hič. Avion se nalazi u Avganistanu nedaleko od Kandahara blizu granice sa Pakistanom", tvrdi taj neimenovani izvor.

Izvor je dodao da je nestali avion sleteo na put blizu planinskog venca sa slomljenim krilom zbog teškog prizemljenja.

Prema tim informacijama, svi putnici su živi i drže ih u zasebnim kolibama, ali jedva da imaju hrane.

Ovaj izvor navodi da otmičari tretiraju 20 azijskih stručnjaka, koji su bili među putnicima, kao "zarobljenike" i drže ih u jednom bunkeru u Pakistanu. Njih čuvaju da bi ih iskoristili za cenkanje sa Amerikancima i Kinezima.

Najnovija pretpostavka bi mogla biti povezana sa teorijom po kojoj je britanski milijarder Džejkob Rotšild oborio avion da bi postao jedini vlasnik važnog patenta.

Prema detaljnom izveštaju "Malezija kronikla", kompanija "Friskejl semajkondaktor" poseduje patent za mikročip koji bi mogao biti upotrebljen za smrotonosne vojne operacije.

Ta američka tehnološka kompanija tvrdi da se među 20 putnka nestalog aviona nalazili njeni zaposleni: 12 Malezijaca i osam Kineza.

Ove hipoteze su se našle na spisku teorija zavere kojima se pokušava objasniti misterija šta se dogodilo sa avionom koji je 8. marta nestao sa civilnog radara manje od sat vremena nakon poletanja iz Kuala Lumpura za Peking sa 239 putnika i članova posade. Crne kutije, koje sadrže podatke o letu i snimke razgovora u kokpitu, mogle bi pomoći da se rasvetli misterija zašto je boing 777 skrenuo sa kursa kada je nestao 8. marta manje od sat vremena posle poletanja iz Kuala Lumpura za Peking.

Međutim, baterije lokatora traju samo oko mesec dana, a od nestanka aviona je već prošlo pet nedelja. Kada se istroše baterije biće izuzetno teško pronaći crne kutije u okeanu koji je u toj oblasti dubok 4.500 metara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.