Nova provera vode u Užicu

Izvor: RTS, 02.Jan.2014, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova provera vode u Užicu

Voda iz užičkog vodovoda koja se više od nedelju dana ne koristi za piće zbog zagađenosti, ponovo se proverava. Direktor "Vodovoda" Dragan Simić najavio je da će uzorci biti uzeti iz Fabrike vode na Cerovića brdu u Užicu posle prečišćavanja vode hlor-dioksidom.

Nakon sedam dana od zabrane korišćenja vode za piće i pripremu hranu, u Užicu se danas ponovo proverava ispravnost vode iz gradskog vodovoda.

Kako je najavio direktor "Vodovoda" Dragan Simić, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uzorci će biti uzeti iz Fabrike vode na Cerovića brdu, nakon što voda bude prečićšena hlor-dioksidom.

Za biološku i toksikološku analizu, prvi uzorci vode iz mreže i rezervoara, koja je tretirana hlordioksidom, biće uzeti večeras posle 18 sati, kada ističe 72 sata od početka dezinfekcije vode sa Vrutaka u kojoj su pronađene alge.

Kontrolu fizičko-hemijskih i mikrobioloških parametara vode iz mreže kontinuirano sprovodi Zavod za javno zdravlje Užice, a biološku i toksikološku kontrolu će sprovesti Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", kojem će uzorci biti dostavljeni 3. januara u ranim jutarnjim satima.

S obzirom na to kako se Užičani vodom za piće snabdevaju iz cisterni, užički Zavod za javno zdravlje svakodnevno kontroliše kvalitet te vode.

Voda sa vodozahvata akumulacije Vrutci se može koristiti u sanitarno-tehničke svrhe, to jest za održavanje lične higijene i pranje posuđa.

Iz preventivnih razloga privremeno je obustavljen rad gradskog bazena, jer korišćenje bazena podrazumeva duži boravak u vodi i direktan kontakt i udisanje kapljica, a moguće je i naglo gutanje vode.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Užice: Nova provera vode

Izvor: B92, 02.Jan.2014

Užice -- Voda iz užičkog vodovoda koja se više od nedelju dana ne koristi za piće zbog zagadjenosti, trebalo bi da danas bude ponovo proverena...Direktor "Vodovoda" Dragan Simić najavio je u utorak da će uzorci biti uzeti iz Fabrike vode na Cerovića brdu u Užicu posle prečišćavanja vode hlor-dioksidom....

Nastavak na B92...

Batut sutra proverava vodu iz Užica

Izvor: Blic, 02.Jan.2014

Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da će sutra u jutarnjim satima započeti biološka i toksikološka analiza vode u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" u Beogradu. ..Zavod je u saopštenju naveo da će u noći između 2. i 3. januara uzeti uzorke vode u Užicu posle...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.