Nova nesreća u Mediteranu

Izvor: VOA, 05.Maj.2015, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova nesreća u Mediteranu

Organizacija, Spasimo decu, saopštila je da je oko 40 migranata poginulo u nedelju u Mediteranu kada je gumeni čamac koji je plovio ka italijanskoj obali pukao ili se zapalio.

Humanitarna organizacija navela je da su preživeli izjavili da su mnogi poginuli kada su pali u more jer nisu znali da plivaju.

To su najnovije žrtve, do sada ukupno 1750 ove godine, ogromnog talasa izbeglica koji žele da izbegnu konflikte i siromaštvo u Africi i na Bliskom Istoku radi stabilnijeg života u Evropi.

Stradanje migranata prijavili su neki od preživelih iz Gane, Gambije, Senegala i Obale Slonovače, kada su stigli u italijansku luku Katanija.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.