Norveška odaje poštu žrtvama Brejvikovih napada

Izvor: Blic, 22.Jul.2014, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška odaje poštu žrtvama Brejvikovih napada

Norveška danas obeležava tri godine otkako je krajnje desničarski fanatik Anders Bering Brejvik izveo terorističke napade u kojima je ubio 77 ljudi, a premijerka Erna Solberg je izjavila da je najbolji način da se oda pošta žrtavama "boriti se za otvorenost, toleranciju i raznolikost".

- Nasilni ekstremizam se nikada ne može oprostiti - poručila je ona polažući vence na spomenik žrtvama napada, preneo je AP.

Brejvik (35), koji trenutno izdržava 21. godišnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zatvorsku kaznu, priznao je da je 22. jula 2011. ubio osam osoba u bombaškom napadu na zgradu vlade, kao i još 69 ljudi u "krvavom piru" koji je izveo u omladinskom kampu levičarske Laburističke stranke na ostrvu Utoja.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Norveška odaje poštu žrtvama napada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2014

Norveška danas obeležava tri godine otkako je krajnje desničarski fanatik Anders Bering Brejvik izveo terorističke napade u kojima je ubio 77 ljudi, a premijerka Erna Solberg je izjavila da je najbolji način da se oda pošta žrtavama boriti se za otvorenost, toleranciju i raznolikost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.