Norveška: Helikopter pao zbog kvara, ne ljudske greške

Izvor: B92, 03.Maj.2016, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Norveška: Helikopter pao zbog kvara, ne ljudske greške

Oslo -- Pad helikoptera u zapadnoj Norveškoj u kome je poginulo 13 ljudi izazvan je tehničkim kvarom, a ne ljudskom greškom, saopštili su istražitelji.

Odbor za ispitivanje nesreće saopštio je da njihova istraga i vizuelni dokazi, uključujući video snimak rotora helikoptera kako leti u more nekoliko momenata pre pada, ukazuju na iznenadnu mehaničku grešku.

Nije dato više detalja o uzroku nesreće, uz navode da će za punu istragu biti potrebno vreme.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />U helikopteru EC-225 kompanije Eurokopter pored 11 Norvežana, poginuo je i jedan Britanac i jedan Italijan.

Helikopter je leteo s naftne bušotine u Severnom moru, oko 120 kilometara severozapadno od Bergena, ka norveškom kopnu. Srušio se u petak na ostrvo Turoej u blizini zapadne obale Norveške.

Policija je identifikovala žrtve ali nije objavila njihova imena poštujući želje nekih od porodica.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.