Nobel za mir aktivistkinjama za ljudska prava

Izvor: Beta, 07.Okt.2011, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nobel za mir aktivistkinjama za ljudska prava

OSLO, 7. oktobra 2011. (Beta) - Predsednica Liberije Elen Džonson Sirlif i njena sugradjanka Lejmah Gbove, kao i aktivistkinja iz Jemena Tavakul Karman, dobile su u petak Nobelovu nagradu za mir za 2011. godinu.

Priznanje su dobile za nenasilnu borbu za sigurnost žena i njihova prava da u punoj meri učestvuju u radu na izgradnji mira, saopštio je Nobelov komitet.

"Ne možemo postići demokratiju i trajni mir u svetu ako žene ne ..

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nobela za mir dobile tri aktivistkinje za ženska prava

Izvor: S media, 07.Okt.2011

Nobelovu nagradu za mir za 2011. dobile tri aktivistkinje za ženska prava, Elen Džonson Sirlif, Lejmah Gbove i Tavakul Karman. ..Elen Džonson Sirlif, Lejmah Gbove i Tavakul Karman dobile su danas Nobelovu nagradu za mir za 2011. godinu...Hakeri: Zašto nam smeta Dobrica Ćosić..Ćosiću izmakla...

Nastavak na S media...

Nobela za mir dobile tri aktivistkinje za ljudska prava

Izvor: EMportal, 07.Okt.2011

Predsednica Liberije Elen Džonson Sirlif, njena sunarodnica Lejmah Gbove i aktivistkinja iz Jemena Tavakul Karman dobile su danas Nobelovu nagradu za mir za 2011.

Nastavak na EMportal...

Tri žene dobitnice Nobelove nagrade za mir

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Okt.2011

OSLO - Ovogodišnja Nobelova nagrada za mir dodijeljena je predsjednici Liberije Elen Džonson Sirlif, njenoj sunarodnici Lejmah Gbove i Tavakul Karman, aktivistiknji za zaštitu ljudskih prava i demokratiju iz Jemena.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Nobel za mir aktivistkinjama za ljudska prava

Izvor: NaDlanu.com, 07.Okt.2011

OSLO, 7. oktobra 2011. (Beta) - Predsednica Liberije Elen Džonson Sirlif i njena sugradjanka Lejmah Gbove, kao i aktivistkinja iz Jemena Tavakul Karman, dobile su u petak Nobelovu nagradu za mir za 2011. godinu... OSLO, 7. oktobra 2011. (Beta) - Predsednica Liberije Elen Džonson Sirlif i njena sugradjanka...

Nastavak na NaDlanu.com...

Prestižno priznanje za tri dame

Izvor: Danas, 07.Okt.2011

Predsednica Liberije Elen Džonson Sirlif, njena sunarodnica Lejmah Gbove, kao i aktivistkinja iz Jemena Tavakul Karman, dobile su juče Nobelovu nagradu za mir za 2011. godinu. To prestižno priznanje dodeljeno im je za nenasilnu borbu za sigurnost žena i njihova prava da u punoj meri učestvuju u...

Nastavak na Danas...

Muškarci ruše, žene grade

Izvor: Deutsche Welle, 08.Okt.2011, 10:50

Nemačka štampa ima samo reči hvale za odluku Nobelovog komiteta da nagradu za mir ponesu tri žene: predsednica Liberije Elen Džonson Sirlif, njena zemljakinja Lejmah Gbove, kao i aktivistkinja iz Jemena Tavakul Karman.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.