Niš: Raseljeni Romi dobili vodu

Izvor: B92, 18.Jul.2012, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Raseljeni Romi dobili vodu

Niš -- Romi raseljeni iz Novog Beograda, danas su posle skoro tri meseca dobili vodu u privremenom smeštaju u napuštenom skladištu niške fabrike "Vulkan".

Posle preseljenja iz Beograda pet romskih porodica smešteno je u skladištu gde su mesecima živeli bez struje, kanalizacije i vode.

Radnici niškog vodovoda danas su priključili vodu u skladištu, nakon intervencije niškog gradonačelnika Zorana Perišića, a posle nekoliko apela više nevladinih orgnizacija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Romske porodice krajem proteklog meseca obišli su i predstavnici organizacije Amnesti internešnal.

"Jedan od razloga zbog kojih je neformalno naselje Belvil rasformirano jeste bio taj što higijena u tom nasleju nije bila zadovoljavajuća ali ti ljudi su preseljeni u objekat gde im nisu obezbeđeni nikakvi bolji uslovi za higijenu tako da se nalaze ili u istim ili u gorim uslovima", rekao je tada Miloš Bogičević iz AI.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Romi iz Belvila dobili vodu u Nišu posle tri meseca

Izvor: Kurir, 18.Jul.2012

Radnici niškog vodovoda danas su priključili vodu u skladištu niške fabrike "Vulkan", nakon intervencije niškog gradonačelnika Zorana Perišića, a posle nekoliko apela više nevladinih organizacija..NIŠ - Romi raseljeni iz Novog Beograda danas su, posle skoro tri meseca, dobili vodu u privremenom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.