Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Maj.2016, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Srbija može da bude oslonac Kine u Evropi

Predsednik Srbije Tomisla Nikolić danas je u razgovoru s predsednikom Centra za istraživanje razvoja Vlade Kine Lijem Vejom rekao da Srbija može da bude oslonac Kine u Evropi i njen značajni partner za budućnost, saopšteno je posle sastanka.

Nikolić je rekao da iz razvoja ekonomske saradnje Srbije i Kine proizilazi jasan interes za obe zemlje i podsetio da su Srbija i Kina pokrenule više zajedničkih projekata koji su za Srbiju izuzetno važni.

On je istako značaj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nedavno potpisanog ugovora o prodaji Železare Smederevo kineskom Hestilu i ocenio da će ulazak kineskih partnera u srpsku mesnu industriju "oporaviti srpsko selo i vratiti u njega ljude, koji su do sada bolji život tražili u gradovima".

Kako je saopšteno, Nikolić je Liju kazao da ga je veoma obradovala podrška Kine srpskom kandidatu za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuku Jeremiću.

Li je zahvalio Nikoliću na doprinosu unapređenju odnosa Srbije i Kine i obavestio ga o sprovođenju kineskog projekta "Jedan pojas, jedan put".

On je rekao da se nada će biti uloženi maksimalni napori kako bi se potencijali saradnje dve zemlje u potpunosti iskoristili.

Li je izrazio saučešće srpskom narodu povodom nedavne smrti velikana jugoslovenske i srpske kinematografije Velimira Bate Živojinovića, navodi se u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.