Nikad nije kasno za odmor na Kiparu (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2015, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikad nije kasno za odmor na Kiparu (FOTO)

Iako je uveliko počeo oktobar, u ovoj ostrvskoj državi nikada nije kasno za odmor. Za sve one koji žele svoj odmor da provedu uživajući u prelijepim plažama, hotelima sa odličnom uslugom i sadržajima, mnogim istorijskim lokalitetima i jedinstvenim prirodnim ljepotama, Kipar predstavlja pravi izbor. Ova ostrvska država ima veoma povoljan geografski položaj, u istočnom Mediteranu, na raskrsnici tri kontinenata, Evrope, Azije i Afrike. Geografski pripada Aziji, a kulturno-politički Evropi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << čiji se uticaj osjeća na cijelom ostrvu.

Najinteresantniji turistički centri ostrva su Kirenija, Famagusta, Aja Napa, Larnaka, Limasol, Pafos i Protaras.

Kirenija i Famagusta su biseri Sjevernog Kipra, možda još nedovoljno poznati široj javnosti, ali su svakako mjesta dobro poznata istinskim ljubiteljima turizma. Kirenija je lučki grad, prepun kako taverni, restorana i mnogobrojnih radnji, tako i istorijskih spomenika, među kojima se svakako ističe antička tvrđava sa muzejom, a na samo nekoliko minuta vožnje od Kirenije nalazi se i zamak Svetog Hilariona izgrađen za vrijeme krstaških ratova.

Famagusta je regija s vjerovatno najljepšim plažama na cijelom Kipru, a sam grad predstavlja autentičnu cjelinu sa čuvenim "gradom duhova", Otelovim tornjem i gotskom katedralom iz 13. vijeka. Zbog svega navedenog, Severni Kipar, sa svojim mnogobrojnim hotelima, predstavlja idealnu opciju za odmor putnika svih uzrasta, porodica s djecom, naših starijih sugrađana, ali i mladih, željnih zabave i provoda.

Za ljubitelje igara na sreću, na ovom dijelu ostrva nalaze se mnogobrojni hoteli s kazinima, koji su pravi izbor za one koji žele da okušaju sreću u nekoj od igara i možda se sa odmora vrate s više novca nego kada su krenuli.

Najpoznatija ljetovališta južnog dijela Kipra su Larnaka, jedan od najstarijih gradova na ostrvu, i Limasol, drugi po veličini grad. Još jedan biser među gradovima predstavlja Aja Napa. Čuvena je po netaknutoj prirodi, dugim pješčanim plažama i toploj vodi, pa predstavlja savršeno mjesto za ljubitelje kupanja, sunčanja i sportova na vodi. Za one koji vole noćni život, tu je popularni trg Skver, prepun restorana, kafića i noćnih klubova koji goste drže budnim i u veselom raspoloženju do duboko u noć. Od gradova ovog dijela ostrva, svakako treba pomenuti Pafos i Protaras. Pafos, nekadašnja antička prestonica Kipra, predstavlja najveće kulturno blago ostrva, a ne treba zaboraviti ni njegovih 27 prelijepih plaža.

Protaras na jugoistočnom dijelu Kipra, nekada stari grad Leukola, danas je moderna turistička destinacija s mnogobrojnim hotelskim kompleksima koji predstavljaju pravo mjesto za nešto mirniji i pravi porodičan odmor.

(N.N/novosti)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Nikad nije kasno za odmor na Kipru (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Okt.2015

Iako je uveliko počeo oktobar, u ovoj ostrvskoj državi nikada nije kasno za odmor. Za sve one koji žele svoj odmor da provedu uživajući u prelijepim plažama, hotelima sa odličnom uslugom i sadržajima, mnogim istorijskim lokalitetima i jedinstvenim prirodnim ljepotama, Kipar predstavlja pravi...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.