Nije im teško: Lopovi čoveku ukrali 20 tona jabuka

Izvor: Mondo, 20.Avg.2014, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije im teško: Lopovi čoveku ukrali 20 tona jabuka

Dok je vlasnik bio na godišnjem odmoru, lopovi su opustošili voćnjak koji se proteže na površini od 15 hektara u mestu Kolarec u opštini Gornja Rijeka i ukrali oko 15 do 20 tona jabuka.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Veliki problem je u tome što su ukradene jabuke opasne po zdravlje, prenosi HRT, jer su prskane pesticidima pre tri dana i ne smeju se jesti dok ne istekne 40 dana od berbe (tzv. karenca).

Krađu je primetio i policiji prijavio radnik koji se brine o plantaži.

Jabuke još nisu bile zrele jer je vreme njihove berbe tek u oktobruu, ali njihova crvena boja namamila je lopove, navodi Hrvatska TV.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Lopovi ubrali i ukrali 20 tona jabuka

Izvor: RTS, 20.Avg.2014

Dok je vlasnik bio na godišnjem odmoru, lopovi su opustošili voćnjak koji se proteže na površini od 15 hektara u mestu Kolarec u opštini Gornja Rijeka u Hrvatskoj. Ubrali su i odneli oko 15 do 20 tona jabuka...Veliki problem je u tome što su ukradene jabuke opasne po zdravlje jer su, kako javlja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.