Nije Vlada razbojnička pa da objavljuje ugovore

Izvor: Mondo, 09.Avg.2014, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije Vlada razbojnička pa da objavljuje ugovore"

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da Vlada Srbije nije "razbojnička družina", te da ugovori sa stranim partnerima mogu da se objave tek kada to prihvate obe strane.

Foto: Beta/Nenad Petrović

"Zašto se ne objave svi ti ugovori sa Fijatom i sve ostalo što jeste u našem posedu? Zato što mi nismo razbojnička družina, već Vlada Srbije koju vodi odgovoran i ozbiljan čovek koji poštuje zakone Srbije. Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << možete objaviti ugovor koji ste sklopili pod određenim uslovima, između ostalog i poslovnom tajnom, bez da pitate predstavnika Fijata jel to u redu za njih", rekao je Vulin gostujući na RTS.

Vulin je dodao da je Vlada Srbije morala da se dogovori i sa predstavnicima Etihada da oni kažu da li je u redu da se objavi ugovor sa tom kompanijom.

Međutim, kako je istakao, to nije svetska praksa i to o nama loše govori kao potencijlnom mestu za investicije, dok opozicija "populističkim pritiscima" stalno traži da se nešto objašnjava i dokazuje.

Vulin je rekao i da se "divi strpljenju" premijera Aleksandra Vučića, te da ne može da veruje da on svaki dan sluša prozivke lidera DS Bojana Pajtića - "čoveka koji u raznim formama 12 godina vlada Srbijom".

"I 12 godina ne odgovora ni za jedan svoj postupak. Cela naša opozicija je vladala ovom zemljom najmanje 12 godina i imala neverovatnu priliku da pokaže koliko je sposobna i uspešna, a umesto što je to radila, dokazala je da može da otpusti 700.000 ljudi i zaduži zemlju nekih 20-ak milijardi evra", rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, svaki dan se mogu čuti pitanja o ugovorima sa Etihadom i nekim drugim kompanijama, a kada premijer kaže da će oni biti objavljeni u utorak, opozicija pita zašto nisu objavljeni u petak.

Povezane vestiVučić: Biće objavljen ugovor sa Etihadom

 Vulin je upitao "kako je opljačkana Metals banka", dodajući da je 400 miliona evra ukradeno u Razvojnoj banci Vojvodine i da niko nije odgovoran.

"Nešto mi govori da bi Pajtić mogao da odgovara za to i da bi mogao da odgovori za tih 400 miliona evra koje nam nedostaju. Mi se borimo da uštedimo svaki dinar, da ne uzmemo nikom ništa, ali nešto mora da se uradi, a 400 miliona evra ode tek tako i slušate Pajtića koji neprekidno drži konferencije za štampu kao predsednik DS i napada", naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, "sa druge strane je Vučić koji izađe i kaže da je on predsednik srpske vlade i da nije na njemu da odgovora Pajtiću i DS".

"Jel ne vidimo razliku u državnom pristupu?", zaključio je Vulin.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.