Nigerijska vojska greškom bombardovala izbeglički kamp, više od 100 mrtvih

Izvor: Beta, 17.Jan.2017, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerijska vojska greškom bombardovala izbeglički kamp, više od 100 mrtvih

Avioni nigerijske vojske u akciji protiv ekstremista Boko Harama, danas su slučajno bombardovali izbeglički kamp i pri tom ubili više od sto izbeglica, saopštili su nigerijski zvaničnici.Komandant Laki Irabor potvrdio je da su vladini avioni greškom bombardovali izbeglički kamp u severoistočnoj oblasti Ran, u blizini granice s Kamerunom.U bombardovanju je povredjeno više izbeglica i humanitarnih radnika, medju kojima je osoblje organizacija Lekari bez granica i Crvenog krsta.Zvaničnici države Borno pomažu u koordinaciji i evakuaciji povredjenih, navodi agencija AP.Ovo je prvi put da su nigerijski zvaničnici priznali ovakvu grešku.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skoro 50 teško povredjenih ostalo u bombardovanom kampu u Nigeriji

Izvor: Beta, 18.Jan.2017, 15:44

Najmanje 46 teško povredjenih osoba ostalo je u izbegličkom kampu u Nigeriji koji je vojska greškom bombardovala, saopštio je danas Medjunarodni komitet Crvenog krsta (MKCK).Avioni nigerijske vojske u akciji protiv ekstremista Boko Harama, u utorak su slučajno bombardovali izbeglički kamp i pri...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.