Ni za 2.000 evra nema ko da radi

Izvor: Politika, 06.Mar.2012, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni za 2.000 evra nema ko da radi

Najniža plata koju nude „Putevi Užice” za rad u Sočiju 1.200 evra. – Ni sa stipendijom niko neće da uči za zidare i fasadere

Užice – Dok traju pripreme za ulazak u drugu fazu radova na gradnji dela olimpijskog kompleksa u Sočiju u Rusiji (univerzitetsko naselje i nekoliko hotela, ukupno 92.000 kvadrata), na osnovu nedavno ugovorenog posla vrednog oko 260 miliona dolara, građevinska firma „Putevi Užice” ima dodatne potrebe za radnom snagom. Uz raspoložive >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u preduzeću, valja obezbediti još oko 2.000 radnika, uglavnom građevinske struke, da bi obavili posao u predviđenom roku od 14 meseci.

Ta kompanija traži dobre majstore, ne samo u užičkom kraju nego i širom Srbije: zidare, stolare, fasadere, montere, tesare, varioce, keramičare… Nude solidnu platu i uslove rada, ali i građevinsko umeće i znanje. Međutim, teško je naći takve na „tržištu”, među neangažovanima. Istina, ponuda ima, zainteresovani se javljaju, ali je malo iskusnih i dobrih majstora, a vremena je malo. Izgleda da je veći problem naći pouzdane i umešne građevince nego u svetu ugovoriti veliki posao.

Direktor „Puteva Užice” Milan Bojović za „Politiku” kaže da je minimalna mesečna plata za najprostiji građevinski rad na ovom poslu u Rusiji 1.200, a da proverene majstore plaćaju oko 2.000 evra. Pri tome, obezbeđen je smeštaj, tri obroka dnevno, u pola godine plaćen je i jedan aviolet do Srbije.

......................................................

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju od 6. marta. Ako ste zainteresovani da se pretplatite na elektronsko izdanje cele „Politike“ kliknite OVDE.

Branko Pejović

objavljeno: 06.03.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ni za 2.000 evra nema ko da radi

Izvor: B92, 06.Mar.2012

Užice -- Dok traju pripreme za ulazak u drugu fazu radova na gradnji dela olimpijskog kompleksa u Sočiju u Rusiji Putevi Užice imaju dodatne potrebe za radnom snagom...Užička građevinska firma gradi u Sočiju univerzitetsko naselje i nekoliko hotela, ukupno 92.000 kvadrata, na osnovu nedavno ugovorenog...

Nastavak na B92...

Poljoprivrednici dobijaju 830 kilometara poljskih puteva

Izvor: Blic, 06.Mar.2012

Ministar poljoprivrede Dušan Petrović potpisao je danas ugovore sa gradonačelnicima na osnovu kojih će u naredna četiri meseca biti urađeno 830 kilometara poljskih puteva. Time će 35.000 poljoprivrednih gazdinstava dobiti lakši pristup svojim parcelama u 46 gradova Srbije. ..Na ovaj način poljoprivrednim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.