Ni Kosta, ni Fabregas, nego Matić i Ivanović!

Izvor: Mondo, 28.Jul.2014, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni Kosta, ni Fabregas, nego Matić i Ivanović!

Premijer liga od iduće sezone biće brojnija za još dvojicu srpskih fudbalera. Dušan Tadić je pojačao Sautempton, a Lazar Marković je prešao u Liverpul, iako se odavno pričalo da ga želi Čelsi.

"Bilo bi lepo da je Lazar došao ovde, ali sigurno je izabrao klub u kojem može da napreduje. Jedva čekam da vidim kako će da se snađe. Igrao je već za veliki klub, Benfiku, tako da mu moji saveti sigurno neće trebati. Mnogo mi je drago i zbog Dušana Tadića. Sada ćemo imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << više vremena da se svi družimo", zadovoljno je konstatovao Nemanja Matić.Tandem srpskih reprezentativaca izazvao oduÅ¡evljenje među navijačima Čelsija u Ljubljani.


Od reportera MONDA iz Slovenije

Ni Dijego Kosta, ni Sesk Fabregas, ni Džon Teri ili Filipe Luis...

Već Branislav Ivanović i Nemanja Matić!

Naši reprezentativci dobili su ogromne ovacije Čelsijevih navijača u Ljubljani tokom i posle prijateljske utakmice sa Čelsijem.

"Bane, Bane" i "Matić, Matić" odjekivalo je često tribinama Stožica, ali jači aplauz i vrisku ženskog dela publike kada je spiker na stadionu pročitao njegovo ime, izazvao je jedino Fernando Tores. Kao da je prozvan igrač rođen u sred Slovenije! Treba, međutim, imati u vidu da tu nisu u prvom planu fudbalski kvaliteti, što je Španac i pokazao kada je sa jednog metra prebacio nebranjen gol.

Reprezentativci Srbije odigrali su po poluvreme prijateljske utakmice protiv Olimpije (2:1 za Čelsi), a potom su bez pogovora izašli u susret četvoročlanoj grupi srpskih novinara koja ih je zamolila za kratak razgovor.

"Bilo bi lepo da je Lazar došao u Čelsi"

Premijer liga od iduće sezone biće brojnija za još dvojicu srpskih fudbalera. Dušan Tadić je pojačao Sautempton, a Lazar Marković je prešao u Liverpul, iako se odavno pričalo da ga želi Čelsi.

"Bilo bi lepo da je Lazar došao ovde, ali sigurno je izabrao klub u kojem može da napreduje. Jedva čekam da vidim kako će da se snađe. Igrao je već za veliki klub, Benfiku, tako da mu moji saveti sigurno neće trebati. Mnogo mi je drago i zbog Dušana Tadića. Sada ćemo imati više vremena da se svi družimo", zadovoljno je konstatovao Nemanja Matić.

Povod je bio izbor Dika Advokata za selektora "orlova".

I jedan i drugi poručili su nam da tek treba da upoznaju iskusnog Holanđanina koji je preuzeo komandu od Ljubinka Drulovića.

"Svaka promena ima dobre i loše strane, a nadam se da će ova doneti više pozitivnog u reprezentaciju i da ćemo ostvariti cilj koji je plasman na Evropsko prvenstvo. Ne znam koliko imamo vremena da se naviknemo jedni na druge do početka kvalifkacija, ali važno je da mi igrači prođemo pripreme što bolje, da budemo spremni za prvo okupljanje i prihvatimo zahteve novog selektora", rekao je Ivanović i dodao da veruje da Advokat neće imati problem sa adaptacijom na novo okruženje.

Iako je deo svoje karijere proveo u Viteseu (sezona 2010/2011), Nemanja Matić nije imao priliku da se upozna za sadašnjim selektorom.

"Ne poznajem ga lično, nismo se sretali dok sam igrao u Holandiji jer je on tada vodio Rusiju. Pročitao sam samo putem medija gde je sve radio i bio trener. Sigurno je da se radi o iskusnom stručnjaku, a imaćemo prijateljske utakmice protiv Gruzije i Francuske da se upoznamo", poručio je Matić.

Vezista naše reprezentacije bio je tokom bledog izdanja Čelsija u prvom poluvremenu ubedljivo najbolji igrač svog tima.

Nekoliko puta trener Žoze Murinjo komunicirao je sa njim tokom igre i delovalo je da Portugalac ima ogromno poverenje u Srbina.

"Varate se ako mislite da imam zagarantovano mesto u timu. Ovde takvim statusom niko ne može da se pohvali. Očekuje nas vrlo zahtevna sezona, ali za sada ide dobro... Ovi mečevi nam dođu kao zalet i nemamo istu želju koju bi trebalo da imamo kada počnu takmičarske utakmice ", istakao je Matić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.