Nepropisno parkiranje umesto 1.100 platio 23.000 dinara

Izvor: Večernje novosti, 29.Maj.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepropisno parkiranje umesto 1.100 platio 23.000 dinara

KARTA za parking od 30 dinara, može da "dobaci" i do 23.000 dinara. Aranđelovčanin Cvetko Lazović nije znao za prekršaj dok mu sa računa nije izbrisana gotovo polovina prosečne srpske plate! Tvrdi da nikada nije dobio obaveštenje da je dužan 1.100 dinara, koliko mu je navodno zakačeno za branik da plati dnevni prekršaj za nerpopisno parkiranje u glavnoj ulici u martu 2013. Tek četiri dana pošto mu je sa računa skinut novac, na kućnu adresu stigao je i zaključak uz obrazloženje šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je prunudno platio. Na stanju računa od 28. aprila, koje nam je ovaj Aranđelovčanin poslao piše da je "Metroparkingu", firmi koja naplaćuje parking, otišlo 10.800 dinara, na račun prinudne naplate 5.300 dinara, sudskom izvršitelju Aleksandru Vuloviću 2.700, plus naknadno 2.400 dinara, da bi ponovo za "Metroparking" bilo skinuto 1.846 dinara. - Kada sam pozvao beogradsko preduzeće koje je zaduženo za parking u Aranđelovcu da pitam kada sam kažnjen i zašto nisam dobio opomenu, rečeno mi je da je sva procedura ispoštovana - objašnjava naš sagovornik. - U kancelariji sudskog izvršitelja saznao sam i da sam rešenje o izvršenju potpisao! Da bih dokazivao veštačenjem da nisam niti dobio pismo, niti bilo gde stavio svoj paraf, sve bi me to dodatno koštalo. Sa druge strane, sve pošiljke u pošti mogu da se provere do šest meseci od momenta njihovog slanja. Posle toga se uništavaju, pa verujem da su "igrači" koji se bave ovim radnjama, baš na tu kartu i igrali. Stevan Ranković, direktor "Metroparking doo" objasnio je da čitava procedura naplate kazni traje dugo i da svako ima vremena da kaznu plati pre nego što se uključe sudski izvršitelji. - Kada je vozilo zatečeno bez plaćene parking karte od 30 dinara, kazna od 1.100 dinara, što je cena dnevne pretplatne karte, kači mu se za branik - objašnjava Ranković. - Ako se to u narednih osam dana ne izmiri, stiže opomena na kućnu adresu i ponovo se daje još osam dana. Inače, oni koji pokušavaju da ne plate kaznu uglavnom koriste izgovor da nisu dobili obaveštenje.OGLASNA TABLA JE U BEOGRADU KAKO su nam u kancelariji sudskog izvršitelja Aleksandra Vulovića rekli, ako korisnik ne primi poštu, obaveštenje se kači na oglasnu tablu suda u Beogradu. Vlasnik "očerupanog" računa, tvrdi da nikada nije dobio nijedno pismo sa ovom tematikom, a iz Aranđelovca teško da je mogao da pročita šta piše na oglasnoj tabli beogradskog suda.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Platio 23.000, umesto 1.100 dinara za nepropisno parkiranje

Izvor: Radio 021, 29.Maj.2015

Karta za parking od 30 dinara, može da "dobaci" i do 23.000 dinara. Aranđelovčanin Cvetko Lazović nije znao za prekršaj dok mu sa računa nije izbrisana gotovo polovina prosečne srpske plate...Tvrdi da nikada nije dobio obaveštenje da je dužan 1.100 dinara, koliko mu je navodno zakačeno za branik...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.