Nemci bez revanša šampionu

Izvor: Mondo, 30.Avg.2015, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci bez revanša šampionu

Novicki i drugovi na kraju pripremnog perioda po drugi put izgubili od Francuske.

Foto: twitter.com/DBB_Basketball

Reprezentacija Nemačke, domaćin B grupe Evropskog prvenstva, u kojoj će se takmičiti i Srbija, nije uspela da se u Kelnu revanšira Francuskoj za ubedljiv poraz od pre dva dana.

U Strazburu je bilo 76:52, uključujući seriju "trikolora" od 31:0, a u nedelju popodne su gosti slavili rezultatom 63:68 (16:10, 22:22, 10:15, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 15:21).

Nemci su se nalazili na pragu pobede, međutim, pali su u poslednja četiri i po minuta, kada je Francuska napravila seriju 2:12.

Najefikasniji u timu Nemačke bili su NBA igrači, Denis Šreder sa 16 i Dirk Novicki sa 10 poena. Tibor Plajs dodao je osam poena i sedam skokova.

Kod aktuelnih prvaka Evrope i domaćina "nokaut" faze Eurobasketa izdvojili su se Nando de Kolo sa 14, Antoan Dio sa 13 i Mikael Želabal sa 12 poena. Toni Parker igrao je malo i ubacio samo jedno slobodno bacanje.

Francuzi su od 10 pripremnih mečeva dobili osam.

Izgubili su od Finske u Tampereu 1. avgusta i od Srbije u Beogradu. Treba, ipak, reći da se, osim "orlova", nisu sastajali sa reprezentacijama od kojih se očekuje borba za najviši plasman.

Evropsko prvenstvo počinje u subotu 5. septembra.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.