Nemačka: Kolima pokosio pešake, imao nož, policija pucala

Izvor: B92, 25.Feb.2017, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Kolima pokosio pešake, imao nož, policija pucala

Hajdelberg -- Jedna osoba je preminula, a još dve povređene u nemačkom gradu Hajdelbergu kada je muškarac automobilom uleteo u pešačku zonu, javlja BBC.

Kako se navodi, 73-godišnji muškarac preminuo je u bolnici od povreda zadobijenih u nesreći.

Kako se navodi, napadač je imao i nož.

Osumnjičeni je pobegao iz automobila, ali ga je policijska patrola ubrzo pronašla i jedan policajac ga je tom prilikom upucao nakon čega je prebačen u bolnicu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Motivi napada nisu poznati, ali je terorizam isključen kao mogućnost, a policija navodi da je napadač delovao najverovatnije sam.

Lokalni mediji su preneli da je napadač mentalno obolela osoba, ali policija nije potvrdila ove navode.

Na Tviteru je objavljen i snimak na kojem je zabeležen trenutak kada je policija pucala.

Portparolka policije Ane Bas rekla je da je jedna od tri osobe, koje je automobil udario u popodnevnim satima ispred pekare, u teškom stanju, prenosi AP.

Da podsetimo, u napadu koji se dogodio u decembru na božićnom sajmu u Berlinu ubijeno je 12 osoba, a povređeno 50 kada se vozač kamionom zaleteo u štandove.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka, automobilom uleteo među ljude, jedan mrtav

Izvor: RTS, 25.Feb.2017

Stariji muškarac je preminuo od povreda zadobijenih kada je napadač automobilom uleteo u pešačku zonu u Hajdelbergu. Dve osobe su povređene. Policija je ranila napadača. . Za sada nema podataka o mogućim motivima osumnjičenog...

Nastavak na RTS...

Kolima pokosio pešake, policija pucala

Izvor: OkRadio.rs, 25.Feb.2017

Hajdelberg -- Najmanje tri osobe su povređene u nemačkom gradu Hajdelbergu kada je muškarac automobilom uleteo u pešačku zonu, javlja BBC. Kako se navodi, napadač je imao i nož, a ranjen je kada je policija otvorila vatru. Motivi napada nisu poznati. Da podsetimo, u napadu koji se dogodio...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.