Nemačka: Doseljenici su glavni zadatak

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2014, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka: Doseljenici su glavni zadatak

Koliko doseljenika može da podnese Nemačka? Posle demonstracija u Drezdenu i drugim nemačkim gradovima protiv islamizacije zemlje otvorila se široka politička rasprava po ovom pitanju.

Šef frakcije SPD-a u Bundestagu Tomas Operman označio je politiku migracije kao "verovatno najvažniju temu dolazećih decenija" i naglasio da je neophodno mnogo ofanzivnije bavljenje ovim pitanjem. Demohrišćani su decenijama tvrdili da Nemačka nije doseljenička zemlja.

" Ta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << pozicija je neodrživa", smatra Operman, jer bez naseljavanja stručne radne snage iz čitave Evrope Nemačka ne bi bila razvijena kao što je danas, a u socijalnim kasama ne bi bilo viška novca koji sada postoji, objasnio je on.

"Sloboda kretanja unutar EU je za nas Nemce i ekonomski, velika sreća", izjavio je ovaj socijaldemokrata.

Šef Zelenih Čem Ezdemir je prokomentarisao demonstracije protiv islamizacije zapada koje se trenutno održavaju u mnogim nemačkim gradovima i konstatovao da se država nalazi pred ozbiljnom probom. On je zatražio od kancelarke Angele Merkel da "jasno iznese svoj stav o tome da je Nemačka zemlja doseljenika i da od od njih profitira", kao i da po ovom pitanju preuzme rukovođenje.

Političke partije se još nisu jasno pozicionirale o ovom pitanju, ali se ekstremna desnica oseća ojačanom. Predsednik savezne kriminalističke uprave Holger Minh je naveo da oko

22.000 ljudi pripada ovom miljeu, a oko 10.000 njih je spremno i na nasilje.

"Ksenofobična dela protiv stranaca su širom zemlje u značajnom porastu", kaže Minh.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.