Nema krize za Nemce

Izvor: RTS, 03.Jan.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema krize za Nemce

Broj nezaposlenih Nemaca prošle godine smanjen za 446.000, čime je stopa nezaposlenosti sa 6,8 pala na 5,7 odsto radno aktivnih stanovnika. To je najveći uspeh na tržištu rada od ujedinjenja Nemačke.

Zaposlenost u Nemačkoj dostigla je rekordan nivo, zaključak je zvanične nemačke statistike, čiji podaci govore da je u 2011. godini radilo više od 41 milion stanovnika zemlje, što je rekordan broj od ujedinjenja Nemačke.

Broj nezaposlenih Nemaca je u 2011. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godini smanjen za 446.000 na 2,5 miliona, što znači da je stopa nezaposlenosti opala sa 6,8 na 5,7 procenata radno aktivnog stanovništva.

Zahvaljujući dobroj privrednoj klimi u zemlji i uprkos dužničkoj krizi u Evropi, u Nemačkoj je minule godine radilo u proseku 41,04 miliona žitelja, za 1,3 odsto ili za 535.000 ljudi više nego 2010. godine, objavila je nemačka agencija DPA pozivajući se na podatke Federalne statističke uprave u Visbadenu.

Ovakav uspeh na tržištu rada Nemačka beleži po prvi put od ujedinjenja. Eksperti očekuju nastavak pozitivnih tendencija u započetoj godini, tako da će rekordni pokazatelji na polju zapošljavanja u 2012. godini biti premašeni šestu godinu zaredom.

Zbog uticaja slabljenja konjunkture, rast zaposlenosti, međutim, neće biti u toj meri uočljiv, s obzirom na to da se ove godine procenjuje povećanje broja zaposlenih u Nemačkoj za oko 250.000 osoba, izjavio je agenciji Rojters vodeći ekonomista nemačke industrijsko-trgovinske komore Aleksander Šuman.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nema krize u Nemačkoj

Izvor: NaDlanu.com, 03.Jan.2012

Izgleda da su Nemci pravi maheri da naprave posao. Ako je verovati zvaničnim statistikama u Nemačkoj se ne oseća kriza kao u nekim drugim evropskim državama, a zaposlenost je na najvećem nivou od ujedinjena...Prema podacima, zvanične nemačke statistike, u 2011. godini u Nemačkoj je radilo više...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.