Nekretnine Geneksa prodate, a radnicima ni dinara

Izvor: N1 televizija, 26.Maj.2016, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nekretnine Geneksa prodate, a radnicima ni dinara

Ispred zgrade Vlade Srbije, danas je održan još jedan protest. Skupili su se radnici Geneksa koji, sedam godina od kada su se stvorili uslovi da dobiju 200 evra po godini staža, još biju bitku sa državom da im isplati taj novac. Iako su od vlade zahtevali rok u kojem će im novac biti isplaćen, dobili su samo obećanje da će se u narednim danima naći

Čekali su sedam godina, a sada su vladi dali rok od sedam dana. Od države traže pisano izjašnjenje: kada će oko 5.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << radnika Geneksa konačno dobiti 200 evra po godini staža. Od novca koji im pripada, tvrde, dobili su samo igra bez granica.

"Te u jedno ministarstvo, te ponovo u agenciju, te drugo ministarstvo, teće".

U prevodu: šetaju ih od vrata do vrata - a koja god da otvore nema ni dinara. Novac namenjen radnicima nalazi se na računu Uprave za trezor, ali pod izgovorom raznoraznih procedura godinama nije isplaćen. Uprkos odluci Ustavnog suda da radnicima pripada.

Hteli su za pregovarački sto sa šefom tehničke vlade, a posle četiri sata dežurstva pred zgradom, ugostio ih je ministar privrede. Radnici su dobili novo obećanje: model isplate će vlada naći za nedelju dana. Radnici su to prihvatili, iako nisi dobili rok isplate zbog kojeg su izašli na ulice, ali ako od modela ništa ne bude upozoravaju:

"Pravimo novi protest! Sa velikom blokadom, nema više igrarije do pola ulice! Celu ulicu, sve! Ne zanima nas više ništa! Tražimo svoja prava!", ističe Zorica Sekulovski.

Za to vreme, kako kažu, izvršitelji su im za vratom, te dok mole istovremeno i teše državu: dajte nam naš novac, svakako ćemo ga vratiti u budžet.

"Većinom slučaja iskoristili za plaćanje svojih neplaćenih računa prema uglavnom javnim i državnim preduzećima", Svetlana Peković.

Inače, uslov za isplatu duga bila je prodaja zgrada Geneksa u bloku 20 na Novom Beogradu i na Kopaoniku. Prostorije su 2008. i 2009. kupili biznismeni Miroslav Mišković i Miodrag Kostić. Novac od transakcije je od tada u posedu države, umesto da je, kako je svojevremeno obećano, u vidu otpremnina prebačen radnicima.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radnici Geneksa od Vučića traže da im se isplati zaostalo

Izvor: N1 televizija, 26.Maj.2016

Sedam godina od kada su se stvorili uslovi da dobiju 200 evra po godini staža, radnici Geneksa još biju bitku sa državom da im isplati taj novac. Poslednji u nizu koraka koji su preduzeli je protest ispred zgrade Vlade. Tamo su predali zahtev Aleksandru Vučiću od koga traže da učini sve da im...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.