Neće biti posebne sednice o poglavlju 35

Izvor: N1 televizija, 20.Avg.2016, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neće biti posebne sednice o poglavlju 35

Predlog Demokratske stranke Srbije da se održi posebna sednica Narodne skupštine o poglavlju 35 u pregovorima sa Evropskom unijom, koje se odnosi na normalizaciju odnosa sa Kosovom, po svoj prilici ostaće u skupštinskim fiokama, pišu Večernje novosti.

Upitan da li će vladajuća koalicija prihvatiti ovaj zahtev, šef poslaničkog kluba Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović je odgovorio da bi DSS prvo trebalo da kaže "šta su uradili da spreče proglašenje nezavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Kosoa i kako su reagovali na pogrom Srba 2004. godine".

Na dnevnom redu skupštinskog zasedanja najverovatnije se neće naći ni ostali predlozi koje je opozicija podnela od konstituisanja novog saziva, bilo da je reč o rezolucijama, zahtevima za formiranje anketnih odbora ili zakonima.

Večernje novosti podsećaju da je DSS ranije podnela predlog rezolucije o genocidu nad Srbima u NDH, dok su poslanici LDP, LSV i SDA tražili rezoluciju o Srebrenici.

Poslanik Nove stranke Zoran Živković uputio je u skupštinsku proceduru predlog rezolucije o osudi genocida nad Jermenima i čak pet predloga za izmene i dopune zakona - o vladi, visikom obrazovanju, izboru narodnih poslanika, finansiranju političkih aktivnosti i o planiranju i uređenju prostora i naselja.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Martinović odbacio predlog DSS: Nema sednice o "35"

Izvor: B92, 20.Avg.2016

Predlog DSS da se održi posebna sednica Skupštine o poglavlju 35 u pregovorima sa EU, ostaće u skupštinskim fiokama, pišu Večernje novosti...Na pitanje da li će vladajuća koalicija prihvatiti ovaj zahtev, šef poslaničkog kluba SNS Aleksandar Martinović kaže:..“Neka DSS prvo kaže šta su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.