Ne zna se gde je 58 preduzeća

Izvor: Kurir, 30.Jul.2014, 08:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne zna se gde je 58 preduzeća

Od 423 firme u procesu privatizacije na terenu nije pronađena svaka sedma

BEOGRAD - Direktorka Agencije za privatizaciju Marijana Radovanović ocenila je da će prema novom zakonu o privatizaciji odmah biti pokrenut stečaj u 50 preduzeća u restrukturiranju i najmanje 100 preduzeća u privatizaciji.

Radovanovićeva je navela da je kontrola preduzeća u privatizaciji krajem 2013. godine pokazala da od 423 firme čak 58 nije ni pronađeno na terenu (?!).
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
To, u principu, znači da firme nisu bile na adresama na kojima su prijavljene, a reč je i većem broju firmi sa Kosova koje su se i dalje vodile u imovini i kao trošak države, a fizički nisu u nadležnosti Vlade.

Svi na tenderu do decembra 2015.

- Predlogom zakona o privatizaciji predviđeno je da se proces privatizacije preostalih društvenih preduzeća „otkoči“ i da se završi do decembra 2015 - najavio je juče ministar privrede i finansija Dušan Vujović pred poslanicima u Skupštini Srbije. On je naveo da se u portfelju Agencije za privatizaciju nalazi 584 preduzeća, od kojih je 161 u restrukturiranju zbog neuspele privatizacije po dosadašnjem zakonu.

Šest milijardi evra u kvadratima

- Novi zakon bi trebalo da reši problem s preduzećima zbog kojih država izgubi od 180 do 200 miliona evra prihoda godišnje - izjavio je pomoćnik ministra finansija Nenad Mijailović.

On je istakao da je reč o preduzećima čija je imovina procenjena na oko šest milijardi evra i koja imaju oko 90.000 zaposlenih.

(R. M.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.