Ne odustaju od zahteva

Izvor: Blic, 02.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne odustaju od zahteva

VRANJE - Radnici „Jumkove" Konfekcije V, koji su 31. oktobra zaposeli deveti sprat upravne zgrade i blokirali rad generalnog direktora Miodraga Tasića i njegovih saradnika, nastavili su juče štrajk glađu.

Oko pedesetak konfekcionara na čelu sa predsednikom ASNS u „Jumku" i Štrajkačkog odbora Snežanom Veličković, koji štrajkuju od 1. oktobra, provelo je prekjučerašnji dan i noć u prostoriji ispred kancelarije prvog čoveka Pamučnog kombinata. Na ulazu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poslovnu zgradu juče se nalazilo nekoliko policajaca, koji su došli u ispomoć radnicima „Jumkovog" obezbeđenja u održavanju reda i mira. Po naređenju generalnog direktora „Jumka", obezbeđenje juče nije pustilo novinare Radio-televizije Vranje, RTS-a, TV B92 i „Blica" da uđu u zgradu i razgovaraju sa štrajkačima. Snežana Veličković telefonom je rekla da se štrajkači smenjuju u dežurstvu u poslovnoj zgradi, da štrajkuju glađu, da piju samo vodu i povremeno jedu bombone. Radnice koje imaju zdravstvene probleme otišle su svojim kućama.

- Idemo do kraja i ne odustajemo od svojih šest zahteva. Nije tačno da smo blokirali direktora, mi mu ne branimo da obavlja svoje svakodnevne aktivnosti. Još jednom pozivam sve radnike „Jumka", akcionare i penzionere da nam se pridruže u nastojanju da istrajemo u zaštiti radničkih prava. Mi se štrajkom ne borimo samo za radnike Konfekcije, već i za sve zaposlene u „Jumku", kao i za firmu u celini i nećemo da dozvolimo da je kupe tajkuni. Očekujemo danas iz Beograda autobus sa članovima i rukovodstvom ASNS sa Rankom Savić na čelu. Radnici su hrabri i izdržaće, pogotovo kada su uspeli da izdrže poniženja i loše uslove rada u „Zamberu", u koji ih silom tera rukovodstvo „Jumka" i ministar Mlađan Dinkić - rekla je Veličkovićeva.

Pobunjeni konfekcionari ostaju na devetom spratu upravne zgrade sve dok im se ne ispune uslovi, pre svih da do privatizacije ostanu radnici „Jumka", a ne da pređu u britansku firmu „Zamber". Ni za pedalj ne odustaju i od zahteva da rukovodstvo „Jumka" raskine ugovor sa „Zamberom" o zakupu proizvodne hale Konfekcije V, kao i da im do okončanja privatizacije obezbedi posao. Novinari ni juče nisu uspeli da razgovaraju sa generalnim direktorom Miodragom Tasićem, koji je u jutarnjim satima u opštini razgovarao sa čelnicima lokalne samouprave.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.