Ne menjamo ime zbog Hrvatske: Prekrštena Zagrebačka ulica

Izvor: Kurir, 21.Sep.2014, 07:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne menjamo ime zbog Hrvatske: Prekrštena Zagrebačka ulica

U toj ulici rođen i živeo Koča Popović, kaže za Kurir Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Beograda

BEOGRAD - Promena imena Zagrebačke ulice u Beogradu, koja će se ubuduće zvati Ulica Koče Popovića, nije izvršena zbog toga što asocira na glavni grad Hrvatske, već zato što je u toj ulici rođen i živeo Koča Popović, kaže za Kurir Nikola Nikodijević, predsednik Skupštine Beograda.

On ističe da je pre Drugog svetskog rata u vlasništvu porodice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Koče Popovića bio ceo taj beogradski kvart.

- Vrlo je jednostavno objašnjenje zašto je naziv ulice promenjen. Komisija za spomenike i nazive ulica i trgova u kojoj su odbornici svih stranaka odlučila je da promeni ime Zagrebačke ulice zato što je Koča Popović u toj ulici rođen i tu živeo i to je jedini razlog. Da je neko želeo da menja ime Zagrebačke ulice zato što asocira na glavni grad Hrvatske, promenio bi onda i Dubrovačku, Osječku i ostale, ali to nije bio cilj - ističe Nikodijević.

(S. T.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.