Naučnici: Otrov ose pomaže u lečenju raka?

Izvor: Blic, 01.Sep.2015, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici: Otrov ose pomaže u lečenju raka?

Otrov ose koja živi u Brazilu mogao bi da bude korišćen za pravljenje terapija kojima se leči rak, veruju naučnici.

Naime, istraživanja koja su nedavno sprovedena pokazala su da otrov koji se nalazi u žaoki pomenutog insekta ubija ćelije raka, pritom ne oštećujući zdrave ćelije u organizmu.

Dosadašnja ispitivanja su pokazala da otrov koji brazilska osa ima u žaoki, prilikom dodira sa ćelijom obolelom od raka izlazi na njenu površinu, stvarajuću rupe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kroz koje potom mogu da prodru molekuli koji omogućavaju ćeliji da funkcioniše i da normalno funkcioniše.

Naučnici veruju da će ovo otkriće pomoći da se lakše odredi terapija prilikom lečenja raka, prilikom koje se koristi kombinacija različih lekova i tokom koje se ubijaju različite ćelije raka u isto vreme.

Međutim, smatraju da u ovom slučaju treba biti veoma obazriv jer su istraživanja još u ranoj fazi i da detaljno treba ispitati kakav uticaj ovaj otrov može imati na ljudski organizam.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Otrov ose bi mogao pomoći u liječenju raka

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Sep.2015, 00:17

Otrov ose koja živi u Brazilu mogao bi da bude korišćen za pravljenje terapija kojima se liječi rak, vjeruju naučnici...Naime, istraživanja koja su nedavno sprovedena pokazala su da otrov koji se nalazi u žaoki pomenutog insekta ubija ćelije raka, pritom ne oštećujući zdrave ćelije u organizmu...Dosadašnja...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.