Izvor: Radio Slobodna Evropa, 30.Sep.2014, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljeni prosvjedi u Hongkongu

Demonstranati koji od vlade Hongkonga traže demokratske reforme, postavili su rok do utorka, 1. listopada, za ispunjavanje svojih uvjeta, javile su agencije.

Takođe sutra, u srijedu, bit će priopćeni dalji planovi pokreta građanske neposlušnosti "Okupiraj".

Kvartovi grada u kojima se održavaju protesti, od jutros su mirni, a velike i obično prometne prometnice puste. Građani na posao idu pješice.

Mnoge autobuske linije ne rade ili su vozila preusmjerena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << a stanice podzemne željeznice su zatvorene.

Vlasti Hongkonga jučer su priopćile da povlače pripadnike interventne policije s ulica, posle noći sukoba sa demonstrantima. Policijski kordoni su u nedelju pokušali da spriječe veću grupu demonstranata da dođe do središta grada.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Nastavljeni protesti u Hongkongu

Izvor: Blic, 30.Sep.2014

Demonstranati koji od vlade Hongkonga traže demokratske reforme, postavili su rok do 1. oktobra, za ispunjavanje svojih uslova, javile su agencije. Sledećeg dana biće saopšteni dalji planovi pokreta građanske neposlušnosti "Okupiraj"...Kvartovi grada u kojima se održavaju protesti, od jutros su...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.