Nastavak akcije Kraba

Izvor: RTS, 16.Mar.2011, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak akcije "Kraba"

Zbog sumnje da je oštetio Institut za onkologiju i radiologiju Srbije za oko 13 miliona dinara uhapšen Dejan Dragojlović, vlasnik preduzeća "Medifarm" iz Banjaluke.

U saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, policija je uhapsila Dejana Dragojlovića (38 ) iz Beograda, vlasnika preduzeća "Medifarm" iz Banjaluke. 

Dragojlović je lišen slobode u nastavku akcije "Kraba", a policija ga tereti da je krivično delo zloupotrebe službenog položaja izvršio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zajedno sa Nenadom Borojevićem, nekadašnjim direktorom Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, koji je uhapšen u prethodnoj akciji.

Sumnja se da je Dragojlović izvršio krivično delo tako što je, prilikom uvoza sistema za brahiterapiju, isporučenog od preduzeća "Medifarm" iz Banjaluke, čiji je on vlasnik, Institutu dostavio falsifikovani račun za obračun carinskog duga po osnovu izvršenog carinjenja na iznos od oko 14 miliona dinara, koji je platio Institut.

"Stvaran iznos carinskih dažbina bio je 1.162.228 dinara, tako da su na ovaj način Dragojlović i Borojević oštetili Institut za navedeni iznos i pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 13 miliona dinara za preduzeće 'Medifarm'", navodi se u saopštenju.

Osumnjičenom Dragojloviću je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden nadležnom sudiji Odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen Dragojlović u akciji Kraba

Izvor: B92, 16.Mar.2011

Beograd -- Dejan Dragojlović, osumnjičen da je oštetio institut za onkologiju i radiologiju Srbije za oko 13 miliona dinara, uhapšen je u nastavku akcije "Kraba"...Policija je, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, uhapsila Dragojlovića (38 ) iz Beograda, vlasnika preduzeća "Medifarm"...

Nastavak na B92...

U operaciji „Kraba“ uhapšen vlasnik DMD-a

Izvor: Blic, 17.Mar.2011, 01:35

BEOGRAD - Dejan Dragojlović, vlasnik firme DMD holding, uhapšen je jutros u nastavku akcije “Kraba” zbog zloupotrebe teške 12,5 miliona dinara koju je počinio u dogovoru sa Nenadom Borojevićem, ranije uhapšenim direktorom Instituta za onkologiju i radiologiju u Beogradu...Dragojlovića su pripadnici...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.