Naši turisti u Tunisu bezbedni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jan.2011, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naši turisti u Tunisu bezbedni

TUNIS -

Srpski turisti koji trenutno borave u Tunisu su bezbedni i daleko od mesta nereda koji su proteklih dana izbili u toj zemlji, rečeno je Tanjugu u ambasadi Srbije u Tunisu.

"U stalnom smo kontaktu sa našim turističkim vodičima u Susu i Hamametu, nema povređenih turista, niko nije u opasnosti niti u blizini opasnosti i sve je u redu," rečeno je Tanjugu.

U ambasadi objašnjavaju da se srpski turisti nalaze u hotelskim kompleksima koji su dobro zaštićeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i udaljeni od ulica u kojima su se odvijali protesti i da "niko ne planira da se ranije vrati kući," zbog novonastale situacije.

Od mesta pogođenih protestima, naših turista ima pre svega u Susu i Hamametu. Manifestacije u Susu su bile mirne dok je u Hamametu bilo manjih nereda, ali ne u turističkoj zoni, rečeno je Tanjugu.

Ambasada nema tačan podatak o broju turista koji trenutno borave u Tunisu, jer ne postoji obaveza njihovog prijavljivanja ali je u stalnom kontaktu sa vodičima turističkih agencija Kontiki, Argo Turs i San Lajn.

U neredima koji su proteklih dana izbili u više gradova Tunisa, uključujući prestonicu, dosada je prema borcima za ljudska prava poginulo najmanje pedest ljudi, a zvaničnici UN upozoravaju da je policija koristila prekomernu silu protiv demonstranata, javile su agencije.

Nezadovoljstvo stanovništva je izazvano poskupljenjem hrane i goriva i visokom stopom nezaposlenosti i korupcije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova uvelo je policijski čas u glavnom gradu i okolnim oblastima uz obrazloženje da želi da spreči "nemire, pljačke i napade na ljude i imovinu u nekim gradskim distriktima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski turisti u Tunisu bezbedni

Izvor: Blic, 14.Jan.2011

Srpski turisti koji trenutno borave u Tunisu su bezbedni i daleko od mesta nereda koji su proteklih dana izbili u toj zemlji, rečeno je Tanjugu u ambasadi Srbije u Tunisu..."U stalnom smo kontaktu sa našim turističkim vodičima u Susu i Hamametu, nema povredjenih turista, niko nije u opasnosti niti...

Nastavak na Blic...

Srpski turisti bezbedni, engleski se evakuišu

Izvor: Politika, 14.Jan.2011

TUNIS – Srpski turisti koji trenutno borave u Tunisu su bezbedni i daleko od mesta nereda koji su proteklih dana izbili u toj zemlji, rečeno je Tanjugu u ambasadi Srbije u Tunisu...„U stalnom smo kontaktu sa našim turističkim vodičima u Susu i Hamametu, nema povređenih turista, niko nije u opasnosti...

Nastavak na Politika...

U Tunisu nove žrtve, srpski turisti bezbedni

Izvor: Mondo, 14.Jan.2011

U novim neredima u Tunisu poginulo je 13 ljudi, širenje sukoba primoralo je hiljade britanskih i nemačkih turista da napuste zemlju, ali srpski državljani koji tamo borave nisu u opasnosti i daleko su od mesta nereda.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.